Ενέργεια

Κ. Ξιφαράς: Η ανάρτησή του για την καινοτόμο συμφωνία της ΦΑΡΜΑ ΧΗΤΑΣ με τη ΔΕΠΑ

Κ. Ξιφαράς: Η ανάρτησή του για την καινοτόμο συμφωνία της ΦΑΡΜΑ ΧΗΤΑΣ με τη ΔΕΠΑ
Η υλοποίηση του έργου αποτελεί σημαντική εξέλιξη για την εθνική ενεργειακή στρατηγική αλλά και για την προσπάθεια επίτευξης των περιβαλλοντικών στόχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Σχετικά Άρθρα

Τη χαρά και την ικανοποίησή του για τη συμφωνία της ΔΕΠΑ Εμπορίας με τη ΦΑΡΜΑ ΧΗΤΑΣ εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ, Κωνσταντίνος Ξιφαράς με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Ο κ. Ξιφαράς τόνισε μεταξύ άλλων ότι η ανάπτυξη της πρώτης μονάδας παραγωγής συμπιεσμένου βιομεθανίου είναι ένα σημαντικό καινοτόμο, πιλοτικό έργο για την αξιοποίηση νέων μορφών πράσινης ενέργειας.

Αναλυτικά:

«Χθες κάναμε ένα σημαντικό βήμα για να αξιοποιήσουμε στη χώρα μας τις νέες μορφές «πράσινης» ενέργειας, μέσα από τη συμφωνία μας με τη ΦΑΡΜΑ ΧΗΤΑΣ για την ανάπτυξη της πρώτης στην Ελλάδα μονάδας παραγωγής συμπιεσμένου βιομεθανίου από τη ΔΕΠΑ Εμπορίας. Πρόκειται για ένα καινοτόμο, πιλοτικό έργο, η υλοποίηση του οποίου αποτελεί σημαντική εξέλιξη για την εθνική ενεργειακή στρατηγική αλλά και για την προσπάθεια επίτευξης των περιβαλλοντικών στόχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δίνοντας επιπλέον στη ΔΕΠΑ το πλεονέκτημα της πρωτοπορίας της στον τομέα παραγωγής και χρήσης bio - CNG στο εθνικό σύστημα μεταφορών.

Παράλληλα έχουμε την ευκαιρία, μέσα από το έργο αυτό, να εξοικειωθούμε περισσότερο με την τεχνολογία και να συλλέξουμε σημαντικά δεδομένα για την ευρύτερηδραστηριοποίησή μας στον τομέα αυτό. Ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μέσω της ανάπτυξης των πράσινων αερίων όπως το βιομεθανιο μειώνεται και η εξάρτηση μας από τις εισαγωγές φυσικού αερίου.
Προσωπικά είναι διπλά χαρούμενος για τον επαγγελματισμό των στελεχών τόσο της ΔΕΠΑ εμπορίας όσο και της Φάρμας ΧΗΤΑΣ. Είναι σημαντικό να βλέπεις νέους ανθρώπους να μένουν στο τόπο τους και να αναπτύσσουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα κάνοντας παράλληλα και σπουδαία βήματα εξέλιξης μέσω καινοτόμων δράσεων.

#DEPACommercial #energytransition #Biomethane».

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης