Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Al Ghais (OPEC): Απαιτούνται επενδύσεις 12,1 τρισ. δολάρια σε πετρέλαιο - αέριο

Al Ghais (OPEC): Απαιτούνται επενδύσεις 12,1 τρισ. δολάρια σε πετρέλαιο - αέριο
Ο γενικός γενικός διευθυντής του ΟΠΕΚ λέει ότι η ανεπαρκής επένδυση θα μπορούσε να προκαλέσει αστάθεια στην αγορά πετρελαίου, σύμφωνα με το Reuters
Ο γενικός γραμματέας του OPEC Haitham Al Ghais δήλωσε τη Δευτέρα 22/5 ότι η ανεπαρκής επένδυση στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου θα μπορούσε να προκαλέσει αστάθεια της αγοράς μακροπρόθεσμα και να θέσει σε κίνδυνο την ανάπτυξη, αναφέρει το με το Reuters.

Δήλωσε επίσης, ότι ο κόσμος πρέπει να επικεντρωθεί στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου αντί στην αντικατάσταση μιας μορφής ενέργειας με μια άλλη, τονίζοντας ότι απαιτούνται μεγάλες επενδύσεις σε όλους τους ενεργειακούς τομείς.
«Αυτή είναι η αλήθεια που πρέπει να ειπωθεί», είπε ο Al Ghais στη Διάσκεψη Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου Μέσης Ανατολής στο Ντουμπάι.

Ο OPEC εκτιμά ότι ο κόσμος χρειάζεται 12,1 τρισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση πετρελαίου μακροπρόθεσμα.
Με την παγκόσμια αύξηση της ζήτησης πετρελαίου περίπου στα 8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd), ο κόσμος θα μπορούσε να αντιμετωπίσει πρόβλημα προσφοράς καθώς οι δυτικές κυρώσεις για το ρωσικό πετρέλαιο περιορίζουν την αύξηση της παραγωγής, δήλωσε στην ίδια εκδήλωση ο Fereidun Fesharaki, πρόεδρος της FGE Consultancy.

Η Ρωσία μπορεί να διατηρήσει την παραγωγή περίπου στα 10 με 11 εκατομμύρια bpd, αλλά η μελλοντική ανάπτυξη 2 εκατομμυρίων bpd είναι απίθανο να προχωρήσει με την επιβολή κυρώσεων, είπε.
Το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο υπόκειται σε μια σειρά δυτικών κυρώσεων με στόχο τον περιορισμό των πωλήσεων στη Δύση και τον περιορισμό των τιμών για το ρωσικό πετρέλαιο.

Ο Fesharaki παρατήρησε επίσης ότι ο OPEC συμπεριφέρεται με πολύ διαφορετικό τρόπο από ό,τι συνήθιζε, καθώς η ανάπτυξη του αμερικανικού σχιστολιθικού πετρελαίου δεν αποτελεί πλέον ανησυχία με τις υψηλότερες τιμές και βλέπει «μια επιθυμία να διατηρηθούν οι τιμές του πετρελαίου πάνω από τα 80 δολάρια το βαρέλι και μια προθυμία να ξεπεράσει τα 100 δολάρια εάν η αγορά σφίξει».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης