Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Ερντογάν εξασφάλισε τη συμμαχία Ογάν για τον β΄γύρο

Ο Ερντογάν εξασφάλισε τη συμμαχία Ογάν για τον β΄γύρο
Λίγο πριν επιστρέψουν οι Τούρκοι ψηφοφόροι στις κάλπες για τον δεύτερο γύρο εκλογών στη χώρα, την ερχόμενη Κυριακή, 28 Μαΐου, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου χάνει κι άλλο έδαφος

Λίγο πριν επιστρέψουν οι Τούρκοι ψηφοφόροι στις κάλπες για τον δεύτερο γύρο εκλογών στη χώρα, την ερχόμενη Κυριακή, 28 Μαΐου, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου χάνει κι άλλο έδαφος έναντι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο ρυθμιστής του β' γύρου των προεδρικών εκλογών, ο υπερεθνικιστής Σινάν Ογάν, επέλεξε στρατόπεδο και αυτό δεν είναι άλλο από εκείνο του Τούρκου προέδρου.

«Στο δεύτερο γύρο των εκλογών, κατόπιν αυτών των διαπραγματεύσεων που είχαμε, δηλώνω πως θα στηρίξουμε τον υποψήφιο της "Λαϊκής Συμμαχίας" κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Καλώ επίσης όσους πολίτες μας ψήφισαν να στηρίξουν τον κ. Ερντογάν στον δεύτερο γύρο» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ογάν τρία 24ωρα μετά την 60 λεπτών συνάντησή του με τον πρόεδρο της Τουρκίας την περασμένη Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη.

Έκπληξη θα αποτελούσε εάν ο Σινάν Ογάν τασσόταν υπέρ του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και της συσπειρωμένης αντιπολίτευσης. Το γεγονός ότι χθες ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει την προεδρική υποψηφιότητα του Ερντογάν δεν αιφνιδίασε κανέναν. Άλλωστε ο ίδιος ο Ογάν προέρχεται από τους εθνικιστές του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP) από το οποίο έχει πλέον αποχωρήσει.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης