Τελευταία Νέα
Ενέργεια

OPEC: Προειδοποιεί κερδοσκόπους - ΙΕΑ για μέτρα υπέρ πετρελαίου και την Ευρώπη πως «τα χειρότερα έρχονται»

OPEC: Προειδοποιεί κερδοσκόπους - ΙΕΑ για μέτρα υπέρ πετρελαίου και την Ευρώπη πως «τα χειρότερα έρχονται»
Ο Σαουδάραβας υπουργός πετρελαίου προειδοποίησε πως τα "τα χειρότερα έρχονται" όσον αφορά τις ελλείψεις πετρελαίου και αερίου στην Ευρώπη, σύμφωνα με το Reuters
Ο Σαουδάραβας υπουργός πετρελαίου, πρίγκιπας Abdulaziz bin Salman, μιλώντας εκ μέροους των πετρελαιοπαραγωγικών χωρών - μελών του OPEC απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση ότι οι επενδύσεις στην παραγωγή υδρογονανθράκων δεν επαρκούν για να καλύψουν τη μελλοντική ζήτηση και ο Οργανισμός θα λάβει μέτρα και δράσεις για το μέλλον του κλάδου, εναντίον «κερδοσκόπων» και ΙΕΑ, όπως μεταφέρει το Reuters.

Όπως διευκρίνησε, κατά τη διάρκεια του Οικονομικού Φόρουμ του Κατάρ, χρειάζεται χρήμα και χρόνος για να αυξηθεί η παραγωγή, προσθέτοντας ότι ο OPEC+ θα συνεχίσει να δρα προληπτικά και ενεργά για το μέλλον του κλάδου, ενώ παράλληλα, απηύθυνε προειδοποίηση στους κερδοσκόπους, λέγοντας πως όσοι προέβλεπαν πτώση της τιμής του αργού "κάηκαν" από την απόφαση περικοπών που έλαβε ο OPEC+ τον Απρίλιο.

Τα χειρότερα έρχονται για την Ευρώπη

Ο Abdulaziz επιτέθηκε  και στον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (ΙΕΑ) με αφορμή την κόντρα του με τον OPEC για τα επίπεδα παραγωγής και τις τιμές, λέγοντας ότι "έχει το χάρισμα να κάνει συνεχώς λάθος προβλέψεις",  διευκρινίζοντας πως η έλλειψη επενδύσεων στην παραγωγή σημαίνει ότι θα δούμε μια έλλειψη πετρελαίου και φυσικού αερίου στο εξής και προειδοποιώντας πως "τα χειρότερα έρχονται" όσον αφορά τις ελλείψεις πετρελαίου και αερίου στην Ευρώπη, γεγονός που απεφεύχθη φέτος λόγω του ζεστού χειμώνα.

Αναλυτές της τράπεζας Standard Chartered ανέφεραν αυτή την εβδομάδα ότι οι short κερδοσκοπικές θέσεις είναι πλέον τόσο πτωτικές όσο ήταν στην αρχή της πανδημίας το 2020.
«Πιστεύουμε ότι η τελευταία συσσώρευση σε short θέσεις αυξάνει σημαντικά την πιθανότητα περαιτέρω περικοπών της παραγωγής όταν συνεδριάζει ο ΟΠΕΚ+», ανέφεραν οι αναλυτές.
Οι τιμές του Brent διαπραγματεύονταν σταθερά στα 76,01 δολάρια το βαρέλι στις 10:20 GMT, περισσότερο από 10 δολάρια κάτω από το ανώτατο όριο μετά την ανακοίνωση του ΟΠΕΚ+ για τις πρόσθετες περικοπές τον Απρίλιο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης