Ενέργεια

Bloomberg: Σε υψηλό 4μήνου οι εισαγωγές ντίζελ τον Μάιο από Μ.Ανατολή - ΗΠΑ στην ΕΕ

Bloomberg: Σε υψηλό 4μήνου οι εισαγωγές ντίζελ τον Μάιο από Μ.Ανατολή - ΗΠΑ στην ΕΕ
Η αποτυχία εξεύρεσης εναλλακτικών λύσεων θα απειλούσε τη διαθεσιμότητα ενός καυσίμου που χρησιμοποιείται από τη βιομηχανία έως τις εμπορευματικές και τις οδικές μεταφορές

Η Ευρώπη αντικατέστησε επιτυχώς το ρωσικό πετρέλαιο ντίζελ με αυξημένες ροές από τη Μέση Ανατολή και τις ΗΠΑ και μάλιστα οι αφίξεις ντίζελ αναμένεται να εκτιναχθούν σε υψηλό 4 μηνών τον Μάιο, σύμφωνα με αναφορά του Bloomberg.
Η επιτυχία ανακούφισε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, επειδή η Ρωσία είχε στο παρελθόν συχνά περισσότερες από τις μισές αποστολές που παραδίδονταν στην ΕΕ και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η αποτυχία εξεύρεσης εναλλακτικών λύσεων θα απειλούσε τη διαθεσιμότητα ενός καυσίμου που χρησιμοποιείται από τη βιομηχανία έως τις εμπορευματικές και τις οδικές μεταφορές.
Οι παραδόσεις από άλλα κράτη έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και μάλιστα, οι συνολικές αφίξεις ντίζελ και πετρελαίου κίνησης, αναμένεται να εκτοξευθούν σε υψηλό τεσσάρων μηνών, περίπου 1,25 εκατ. βαρέλια ημερησίως τον Μάιο, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg από την εταιρεία ναυτιλιακών αναλύσεων Vortexa Ltd.

Εξαιρώντας μια περίοδο λίγο πριν από την έναρξη της απαγόρευσης των εισαγωγών -όταν οι χώρες προμηθεύονταν αποθέματα σε ετοιμότητα για την απαγόρευση- οι ροές του Μαΐου είναι σύμφωνες με τον μέσο όρο των αποστολών σε όλο το 2022 και αυξημένες σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Οι παραδόσεις από τη Μέση Ανατολή και τις ΗΠΑ σημειώνουν άνθηση με τις ροές από τη Σαουδική Αραβία να φθάνουν σε νέο υψηλό επίπεδο, περίπου 324.000 βαρέλια ημερησίως, ενώ τα φορτία από τις ΗΠΑ θα είναι τα υψηλότερα από τον Αύγουστο του 2020.
Αντίθετα, οι αποστολές από την Ασία αναμένεται να μειωθούν τον Μάιο λόγω των χαμηλότερων ροών από την Κίνα και τη Σιγκαπούρη, αν και τα φορτία τύπου ντίζελ από την Ινδία αναμένεται να αυξηθούν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης