Ενέργεια

Αύξηση των αμερικανικών εξαγωγών LNG - Tι «έδειξαν» οι τερματικοί σταθμοί

Αύξηση των αμερικανικών εξαγωγών LNG - Tι «έδειξαν» οι τερματικοί σταθμοί
25 πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου αναχώρησαν από τα τέρμιναλς των ΗΠΑ μεταξύ 18-24/5

Οι εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) των ΗΠΑ αυξήθηκαν την εβδομάδα που έληξε στις 24 Μαΐου, ενώ η τιμή spot μειώθηκε ελαφρά σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τη Διοίκηση Ενεργειακών Πληροφοριών.

Παράλληλα, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση της ΕΙΑ, 25 πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου αναχώρησαν από τα τέρμιναλς των ΗΠΑ μεταξύ 18-24/5, με την συνολική χωρητικότητά τους να φτάνει τα 93 BCF.

Επιπλέον, οι παραδόσεις φυσικού αερίου στους τερματικούς σταθμούς εξαγωγής LNG των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 0,5%, σύμφωνα με στοιχεία της S&P Global Commodity Insights. Οι παραδόσεις φυσικού αερίου σε τερματικούς σταθμούς στο Νότιο Τέξας μειώθηκαν κατά 9% ε 3,8 Bcf/ημέρα, ενώ οι παραδόσεις σε τερματικούς σταθμούς στη Νότια Λουιζιάνα αυξήθηκαν κατά 4,3% σε 7,7 Bcf/ημέρα.

To Sabine Pass της Cheniere απέστειλε οκτώ φορτία και οι εγκαταστάσεις του στο Corpus Christi απέστειλαν τέσσερις αποστολές κατά τη διάρκεια της υπό εξέταση εβδομάδας. Ο τερματικός σταθμός Freeport LNG απέστειλε πέντε φορτία, ενώ το Calcasieu Pass της Venture Global απέστειλε τρία φορτία, ανέφερε η EIA, επικαλούμενη στοιχεία αποστολής από το Bloomberg Finance.

Επίσης, ο τερματικός σταθμός Cameron LNG της Sempra και ο τερματικός σταθμός LNG Cove Point απέστειλαν το καθένα δύο φορτία και το Elba Island LNG έστειλε φορτίο το ίδιο διάστημα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης