Τελευταία Νέα
Απόψεις

Χ. Δούκας: Η ατμοσφαιρική ρύπανση, το παράδειγμα της Κοπεγχάγης και η ελληνική περίπτωση

Χ. Δούκας: Η ατμοσφαιρική ρύπανση, το παράδειγμα της Κοπεγχάγης και η ελληνική περίπτωση
Το πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης χρίζει ιδιαίτερης προσοχής για τις πόλεις της περιοχής της Μεσογείου

Η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι η μεγαλύτερη περιβαλλοντική αιτία πολλαπλών ψυχικών και σωματικών ασθενειών και πρόωρων θανάτων.

Πάνω από το 10% των θανάτων στην Ευρώπη κάθε χρόνο εξακολουθούν να σχετίζονται σε μεγάλο βαθμό με την ατμοσφαιρική ρύπανση. Ακόμη και αν σήμερα υπάρχει ικανοποιητική πρόοδος όσον αφορά στη μείωση των επιπτώσεων της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην υγεία (μείωση κατά 45% των πρόωρων θανάτων από το 2005), τα επίπεδα ρύπανσης παραμένουν υψηλά.

Το πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης χρίζει ιδιαίτερης προσοχής για τις πόλεις της περιοχής της Μεσογείου. Ο λόγος είναι πως η περιοχή της Μεσογείου έχει έναν από τους ταχύτερους ρυθμούς αστικοποίησης στον κόσμο.

Η επιπρόσθετη πίεση στην Μεσόγειο, λόγω της κλιματικής αλλαγής, καθιστά τις μεγάλες πόλεις της ιδιαίτερα ευάλωτες, θέτοντας σε κίνδυνο όλο και περισσότερες ζωές. Τα θερμά κύματα στη δυτική Μεσόγειο (Αλγερία 40°C, Ισπανία 39°C, Μαρόκο 41°C, Πορτογαλία 37°C) στα τέλη του περασμένου μήνα έκανα πραγματικά δύσκολη τη ζωή των κατοίκων των μεγαλουπόλεων.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης