Επικαιρότητα

Σπυρόπουλος: Ακόμα περιμένουμε την απάντηση του κ. Σκέρτσου πόσα πλήρωσαν οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας

Σπυρόπουλος: Ακόμα περιμένουμε την απάντηση του κ. Σκέρτσου πόσα πλήρωσαν οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας
Όποιος ξέρει από οικονομία, ξέρει τη διαφορά του μερίσματος, από το κέρδος και τη μισθωτή εργασία, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Σπυρόπουλος

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής εμφανίστηκε σήμερα στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, με τον Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου.

Όσον αφορά στη φορολογική πολιτική, που προτείνει στο Πρόγραμμά του, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος ξεκαθάρισε: «Το ΠΑΣΟΚ επιμένει ότι πρέπει να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές και οι έμμεσοι φόροι, που αντιπροσωπεύουν τα 2/3 των φορολογικών εσόδων ενώ μαίνεται το κύμα ακρίβειας και η ενεργειακή κρίση,. Ποιους χτυπούν οι έμμεσοι φόροι; Τον μισθωτό, τον συνταξιούχο, τον άνεργο, το νέο άνθρωπο. Δεν πλήττουν τους ισχυρούς και πλούσιους. Εμείς θέλουμε ένα πιο δίκαιο και αναλογικότερο φορολογικό σύστημα, με κλιμακωτούς συντελεστές, όπως γίνεται σε ολόκληρη την Ευρώπη. Δεν μπορεί στη φορολόγηση των μισθωτών να υπάρχουν κλίμακες, που σημειωτέον στα υψηλά κλιμάκια η φορολόγηση ξεπερνά το 40%, και την ίδια ώρα οι πλούσιοι και ισχυροί, που βγάζουν μερίσματα από την επιχείρησή τους, να έχουν ενιαίο φορολογικό συντελεστή 5%» .

Ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κατέληξε: «Αν παρουσιάσω τους φορολογικούς συντελεστές των μερισμάτων σε άλλες χώρες της Ευρώπης, είναι 30%, 27%, 25%, 20%. Μόνο η Ελλάδα έχει 5%. Όπως στη μισθωτή εργασία υπάρχουν κλίμακες, έτσι και στα μερίσματα υπάρχουν κλίμακες. Όποιος ξέρει από οικονομία, ξέρει τη διαφορά του μερίσματος, από το κέρδος και τη μισθωτή εργασία. Δεν συζητάμε για τίποτα από αυτά. Συζητάμε για μία πιο δίκαιη κατανομή των βαρών. Εμείς θέλουμε να φορολογηθούν τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας και των τραπεζών, που δεν φορολόγησε η Νέα Δημοκρατία για να πάνε αυτά τα χρήματα στο κοινωνικό κράτος. Η διάλυση των νοσοκομείων φέρει τη σφραγίδα της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη, γιατί υπερασπίζεται τους πλούσιους και ισχυρούς, τα μεγάλα συμφέροντα. Εμείς δεν μιλάμε για αυξήσεις φορολογικών συντελεστών. Θέλουμε δικαιοσύνη και να νιώθουν όλοι οι πολίτες ίσοι απέναντι στο κράτος. Οι Έλληνες πολίτες είναι τρίτοι από το τέλος όσον αφορά στην αγοραστική τους δύναμη, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ. Ακόμα περιμένουμε την απάντηση του κ. Σκέρτσου πόσα πλήρωσαν οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης