Ενέργεια

Woods (Exxon): Oι νέες τεχνολογίες θα μπορούσαν να διπλασιάσουν την παραγωγή πετρελαίου

Woods (Exxon): Oι νέες τεχνολογίες θα μπορούσαν να διπλασιάσουν την παραγωγή πετρελαίου

Τι προβλέπει το πενταετές πρόγραμμα της εταιρείας

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Exxon Mobil,  Darren Woods δήλωσε σε συνέδριο της ενεργειακής βιομηχανίας την Πέμπτη ότι σκοπεύει να διπλασιάσει την ποσότητα πετρελαίου που παράγεται από τις αμερικανικές σχιστολιθικές εκμεταλλεύσεις της σε μια πενταετία χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες.

«Αρχίζουμε να βλέπουμε τα σημάδια κάποιων πολλά υποσχόμενων νέων τεχνολογιών» που θα «βελτιώσουν σημαντικά τους όγκους ανάκτησης», δήλωσε ο Woods στο συνέδριο Στρατηγικών Αποφάσεων του Μπέρνσταϊν.

Η Exxon ανακτά επί του παρόντος περίπου το 10% των πόρων σχιστόλιθου από τις δραστηριότητές της. Ένα πρώτο κύμα νέας τεχνολογίας σχιστόλιθου θα μπορούσε να έρθει με το fracking κατά μήκος πολύ μακρύτερων πλευρικών τμημάτων του φρεατίου και να κρατήσει τα τμήματα ανοιχτά ώστε να ρέουν περισσότεροι πόροι, είπε.

«Η πρόκλησή μου για τον οργανισμό ήταν να διπλασιάσει τις ανακτήσεις και να βρει τεχνολογίες που θα μπορούσαν να το ξεκλειδώσουν», είπε. «Υπάρχει ακόμα πολύ πετρέλαιο στο έδαφος».

Η Exxon πέρυσι ανέβαλε κατά δύο χρόνια τον στόχο να φτάσει το 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα (bpd) της παραγωγής στη λεκάνη Permian, το κορυφαίο κοίτασμα σχιστόλιθου των ΗΠΑ, λόγω της πανδημίας COVID-19.

Τον Δεκέμβριο, έθεσε έναν νέο στόχο να φτάσει μεταξύ 900.000 bpd και 1 εκατομμύριο bpd στο Permian έως το 2027, με αύξηση της παραγωγής 9% έως 11% φέτος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης