Thyssenkrupp: Κρατική χρηματοδότηση 2,1 δις. δολ. για το εργοστάσιο πράσινου χάλυβα

Thyssenkrupp: Κρατική χρηματοδότηση 2,1 δις. δολ. για το εργοστάσιο πράσινου χάλυβα

Σχεδιάζει να θέσει σε λειτουργία τη μονάδα άμεσης μείωσης σιδήρου (DRI) για την φιλική προς το κλίμα παραγωγή 2,5 εκατομμυρίων τόνων χάλυβα ετησίως

Η Γερμανία σχεδιάζει να διαθέσει περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ  για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση ενός εργοστασίου πράσινου χάλυβα που σκοπεύει να κατασκευάσει η Thyssenkrupp στη βάση της στο Ντούισμπουργκ.

Τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ περιλαμβάνουν 700 εκατομμύρια ευρώ κεφαλαίων που δεσμεύτηκαν από το γερμανικό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, όπου βρίσκεται η έδρα της Thyssenkrupp, και σηματοδοτεί μια σημαντική δέσμευση για υποστήριξη μιας από τις βιομηχανικές εικόνες της Γερμανίας.

"Για τον σκοπό αυτό, βρισκόμαστε σε στενή επαφή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Επειδή ένα πράγμα είναι σαφές: χρειαζόμαστε επίσης παραγωγή χάλυβα στη Γερμανία και την Ευρώπη στο μέλλον", δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου στο Reuters τη Δευτέρα.

Ο υπουργός Οικονομίας Robert Habeck ταξίδεψε στο Έσσεν και στο Ντούισμπουργκ τη Δευτέρα για να έχει συνομιλίες με τη διοίκηση και τους εκπροσώπους των εργαζομένων της Thyssenkrupp, απαντώντας σε εβδομάδες επικρίσεων σχετικά με αυτό που φοβούνται οι εργαζόμενοι ότι είναι ανεπαρκής υποστήριξη από το Βερολίνο.

Στο πλαίσιο της κλιματικής στρατηγικής για την παραγωγή χάλυβα με βάση το υδρογόνο, που ονομάζεται tkH2Steel, η Thyssenkrupp σχεδιάζει να θέσει σε λειτουργία τη λεγόμενη μονάδα άμεσης μείωσης σιδήρου (DRI) για την φιλική προς το κλίμα παραγωγή 2,5 εκατομμυρίων τόνων χάλυβα ετησίως με έναρξη παραγωγής προγραμματισμένη για το 2026.

Η εταιρεία, η οποία όπως και οι ανταγωνιστές της βρίσκεται υπό πίεση να ανανεώσει ολόκληρη τη διαδικασία παραγωγής της και να την καταστήσει ουδέτερη από άνθρακα, εκτιμά το κόστος για την έκταση καθώς και την απαιτούμενη υποδομή σε πάνω από 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης