Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Καζακστάν: Αξιώνει 16,5 δισ. δολάρια από 9 πετρελαϊκούς γίγαντες για 2 έργα στη χώρα

Καζακστάν: Αξιώνει 16,5 δισ. δολάρια από 9 πετρελαϊκούς γίγαντες για 2 έργα στη χώρα
Πρόκειται για 2 κοιτάσματα πετρελαίου στη χώρα, για τα οποία είχε ξεκινήσει διαδικασία διαιτησίας κατά των εταιρειών που τα αναπτύσσουν, τον περασμένο Απρίλιο, σύμφωνα με το Reuters

Η κυβέρνηση του Καζακστάν, αξιώνει 16,5 δισ. δολάρια από 9 διεθνείς πετρελαϊκές εταιρείες, για το μεγάλο και αμφισβητούμενο κόστος 2 μεγάλων έργων στη χώρα, και δεν έχει σχέδια για πιθανή εξωδικαστική διευθέτηση, δήλωσε την Τρίτη 6/6 ο υπουργός Ενέργειας Almasadam Satkaliyev, σύμφωνα με το Reuters.

Πρόκειται για 2 κοιτάσματα πετρελαίου στη χώρα, για τα οποία είχε ξεκινήσει διαδικασία διαιτησίας κατά των εταιρειών που τα αναπτύσσουν, τον περασμένο Απρίλιο, σε κόστος που αφαιρέθηκε ως μέρος των συμφωνιών κατανομής κερδών.
"Υπάρχουν διαδικασίες εργασίας. Διορίζονται διαιτητές, οι διαβουλεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη", είπε οSatkaliyev.

Το κοίτασμα Kashagan, μία από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις των τελευταίων δεκαετιών, αναπτύσσεται από την κοινοπραξία των εταιριών Eni, Shell, TotalEnergies, ExxonMobil, KazMunayGas, Inpex και CNPC που έχει επενδύσει 50 δισ. δολάρια στο έργο.

Επίσης για το κοίτασμα Karachaganak, αναπτύσσεται από τις Eni, Shell, KazMunayGaz, Chevron και Lukoil, σε μια επένδυση άνω των 27 δισ. δολαρίων.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης