Ενέργεια

Reuters: Η Eni διαπραγματεύεται την απόκτηση της Neptune Energy, για σχεδόν 6 δισεκ. δολάρια

Reuters: Η Eni διαπραγματεύεται την απόκτηση της Neptune Energy, για σχεδόν 6 δισεκ. δολάρια
Οι δύο εταιρείες εισήλθαν σε μια νέα φάση αποκλειστικών συζητήσεων τις τελευταίες εβδομάδες
Ο ιταλικός ενεργειακός κολοσσός Eni ξεκίνησε αποκλειστικές συνομιλίες για την απόκτηση της εταιρείας παραγωγής φυσικού αερίου και πετρελαίου Neptune Energy που υποστηρίζεται από ιδιωτικά κεφάλαια, αφού μείωσε την προηγούμενη προσφορά της κάτω από τα 6 δισεκατομμύρια δολάρια, δήλωσαν πηγές της βιομηχανίας.

Οι δύο εταιρείες εισήλθαν σε μια νέα φάση αποκλειστικών συζητήσεων τις τελευταίες εβδομάδες μετά από μήνες αργών διαπραγματεύσεων που ξεκίνησαν στα τέλη του περασμένου έτους, ανέφεραν οι πηγές.
Η Eni συμφώνησε να αυξήσει ελαφρώς την προσφορά της για την Neptune, που εξακολουθεί να βρίσκεται σε ένα εύρος μεταξύ 5 και 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανέφεραν οι πηγές.

Αν και οι αποκλειστικές συνομιλίες δείχνουν ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν προχωρήσει σημαντικά, δεν υπήρχε εγγύηση ότι θα επιτευχθεί συμφωνία, ανέφεραν οι πηγές.
Η Eni και ο Neptune αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Η Neptune η οποία ανήκει στην κοινοπραξία China Investment Corporation (CIC), τον Όμιλο Carlyle (CG.O) και την CVC Capital Partners, παρήγαγε περίπου 142.000 βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου την ημέρα (boed) το πρώτο τρίμηνο του 2023, τα τρία τέταρτα των οποίων είναι φυσικό αέριο, ενώ δραστηριοποιείται στη Νορβηγία - έδρα της μονάδας Var της Eni - Βρετανία, Ινδονησία - όπου η Neptune μοιράζεται άδειες με την Eni - Αλγερίας, Ολλανδίας και αλλού.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης