Σε ποιά βρετανική start up επενδύουν Aramco, ENI, United Airlines

Σε ποιά  βρετανική start up επενδύουν Aramco, ENI, United Airlines
Η OXCCU παράγει καύσιμα συνδυάζοντας το διοξείδιο του άνθρακα από τη βιομηχανία ή τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με υδρογόνο που παράγεται με ηλεκτρική ενέργεια από ΑΠΕ, σύμφωνα με το Reuters
Οι επιχειρηματικές μονάδες των εταιρειών πετρελαίου Saudi Aramco και της ιταλικής ENI εντάχθηκαν στη μεγαλύτερη εταιρεία μεταφοράς επιβατών στον κόσμο United Airlines για να επενδύσουν στις προσπάθειες της βρετανικής νεοφυούς επιχείρησης OXCCU να μειώσει το απαγορευτικά υψηλό κόστος των αερομεταφορών με καύσιμα χαμηλότερων εκπομπών άνθρακα, δήλωσαν οι εταιρείες την Τετάρτη 7/6 μεταφέρει το Reuters.

Οι αερομεταφορές παράγουν περίπου το 2% των παγκόσμιων εκπομπών για την υπερθέρμανση του πλανήτη και οι στόχοι του κλάδου να εκπέμπουν όχι περισσότερες από αυτές που μπορούν να απορροφηθούν από τα δάση ή άλλες τεχνολογίες έως το 2050 αποτελούν μια ιδιαίτερα τρομακτική πρόκληση.

Η επένδυση των 22,7 εκατομμυρίων δολαρίων, με επικεφαλής τον επενδυτή Clean Energy Ventures με έδρα τις ΗΠΑ, θα πάει σε επιστήμονες που συνδέονται με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στην OXCCU, μία από τις πολλές εταιρείες που αναζητούν τρόπους αντικατάστασης της κηροζίνης και της βενζίνης στους κινητήρες αεροπλάνων.

Η OXCCU λέει ότι μπορεί να παράγει καύσιμα συνδυάζοντας το διοξείδιο του άνθρακα από τη βιομηχανία ή τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με υδρογόνο που παράγεται με ηλεκτρική ενέργεια από ΑΠΕ.
Η ανακάλυψη έγκειται  στη χρήση ενός καταλύτη με βάση τον σίδηρο για να γίνει αυτό σε ένα βήμα, αντικαθιστώντας την ακριβότερη διαδικασία δύο σταδίων που συνήθως απαιτείται για να πραγματοποιηθεί η χημική αντίδραση.

Ο εξορθολογισμός της διαδικασίας με αυτόν τον τρόπο μειώνει κατά 50% το κόστος κεφαλαίου και παράγει λιγότερα υποπροϊόντα, ανέφεραν οι εταιρείες σε ανακοίνωσή τους.
«Αυτή η λύση αιχμής θα μπορούσε να είναι μια οικονομικά αποδοτική διαδρομή για την United ώστε να επιτύχει τη δέσμευσή μας για καθαρές μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2050, χωρίς να βασίζεται σε παραδοσιακές αντισταθμίσεις άνθρακα», δήλωσε ο πρόεδρος της United Airlines Ventures Michael Leskinen.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης