Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών: Ο Macron θέλει να καταστήσει το 2025 «έτος ωκεανών» στη Γαλλία

Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών: Ο Macron θέλει να καταστήσει το 2025 «έτος ωκεανών» στη Γαλλία
Πρόκειται για τεράστιο στοίχημα επειδή πρόκειται για (...) έναν θησαυρό βιοποικιλότητας: αιχμαλωτίζει άνθρακα και ως εκ τούτου μας επιτρέπει να μην πάθουμε ασφυξία, δήλωσε ο Γαλλος πρόεδρος σε βίντεο
Ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη 8/6 σε βίντεο που ανήρτησε τη βούλησή του να καταστήσει το 2025 "έτος ωκεανών" στη Γαλλία, προκειμένου να αξιοποιήσουμε "έναν θησαυρό βιοποικιλότητας (...) στην καρδιά του πεπρωμένου μας και αυτού της ανθρωπότητας".

"Είμαστε η δεύτερη ναυτιλιακή δύναμη στον κόσμο, ιδίως χάρη στα Υπερπόντια Εδάφη μας", σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος σε βίντεο που είχε γυρίσει κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Μον-Σεν-Μισέλ, στη βορειοδυτική Γαλλία και αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σήμερα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών.

"Πρόκειται για τεράστιο στοίχημα επειδή πρόκειται για (...) έναν θησαυρό βιοποικιλότητας: αιχμαλωτίζει άνθρακα και ως εκ τούτου μας επιτρέπει να μην πάθουμε ασφυξία", πρόσθεσε.

"Το 2025 θα υποδεχθούμε την Διάσκεψη του ΟΗΕ για τους Ωκεανούς στη Νίκαια, αλλά οφείλουμε να καταστήσουμε το 2025 έτος ωκεανών", τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος, το βίντεο του οποίου προβάλλει επιστήμονες και ερευνητές που αγωνίζονται για την προστασία των ωκεανών.

Ενόψει του 2025, ο Μακρόν σκοπεύει να ξεκινήσει "μια ολόκληρη σειρά εργασιών για να εργαστούμε, να προετοιμάσουμε, να κινητοποιήσουμε, να φέρουμε τη γνώση στα σχολεία, στα γυμνάσια, στα λύκεια, στον επαγγελματικό κόσμο και να καταστήσουμε πλήρως τη Γαλλία αυτό το μεγάλο ωκεάνιο έθνος".

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης