Ενέργεια

ΕΙΑ: Φυσικό αέριο και ΑΠΕ θα μειώσουν την παραγωγή άνθρακα κατά 15% το καλοκαίρι

ΕΙΑ: Φυσικό αέριο και ΑΠΕ θα μειώσουν την παραγωγή άνθρακα κατά 15% το καλοκαίρι
Άλμα 24% αναμένεται να καταγράψει η ηλιακή ενέργεια

Από το φυσικό αέριο και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αναμένει η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (EIA) τις μεγαλύτερες αυξήσεις στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με το Reuters.

Όπως αναφέρεται, αυτή η εξέλιξη θα συμβάλλει στην μείωση κατά 15% της παραγωγής άνθρακα σε σύγκριση με το περασμένο έτος.

Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω φυσικού αερίου, που παραμένει η κύρια πηγή στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας, αναμένεται να αυξηθεί κατά 3% αυτό το καλοκαίρι (Ιούνιος έως Αύγουστος), βοηθούμενη από την πρόσθετη χωρητικότητα και το ευνοϊκό κόστος καυσίμων, ανέφερε η ΕΙΑ.

Η παραγωγή αιολικής ενέργειας θα είναι 7% υψηλότερη από πέρυσι το καλοκαίρι. Η ηλιακή ενέργεια, για την οποία το μεγαλύτερο μέρος της νέας εγκατεστημένης ισχύος συγκεντρώθηκε στο Τέξας και την Καλιφόρνια τους τελευταίους μήνες, θα σημειώσει άλμα 24%. Η χωρητικότητα αποθήκευσης μπαταριών, η οποία βοηθά στην παροχή ενέργειας όταν οι ηλιακοί και αιολικοί πόροι είναι χαμηλοί, αυξήθηκε σχεδόν κατά 90% τους τελευταίους 12 μήνες, σύμφωνα με την EIA.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης