Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Ο Biden ετοιμάζεται να δώσει στην Τουρκία τα F-16

Ο Biden ετοιμάζεται να δώσει στην Τουρκία τα F-16
Η θέση των γραφειοκρατών είναι λανθασμένη από την αρχή μέχρι το τέλος

Φαίνεται, ότι η γραφειοκρατία έπεισε τον Αμερικανό Πρόεδρο ότι δήθεν είναι προς το συμφέρον της Δύσης να ενισχυθεί η κατοχική δύναμη με τα αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη.

Η θέση των γραφειοκρατών είναι λανθασμένη από την αρχή μέχρι το τέλος. Άλλωστε και ο υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν και ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν, στις κουβέντες τους με τον γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ και άλλους νομοθέτες είχαν ομολογήσει ότι συμφωνούν με τη θέση ότι η Τουρκία δεν πρέπει, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, να ενισχυθεί με τα F-16.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

Δυσφορία Τουρκίας για Αλεξανδρούπολη, μέσω Hurriyet

Τη δυσφορία της Αγκυρας για την ολοένα και στενότερη ελληνοαμερικανική συνεργασία με επίκεντρο το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αντανακλά σειρά δημοσιευμάτων την Πέμπτη στον τουρκικό Τύπο, με αποκορύφωμα το πρωτοσέλιδο θέμα της εφημερίδας Hurriyet με τίτλο: «Αλεξανδρούπολη: Η πόλη του Τζόνι».

Οπου Τζόνι, δηλαδή ο Αμερικανός στη διεθνή αργκό, ο επικεφαλής της CIA, Γουίλιαμ Μπερνς που φέρεται να επισκέφθηκε μυστικά την πρωτεύουσα του νομου Εβρου, μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα.Αντίστοιχα δημοσιεύματα έχουν την Πέμπτη και άλλες τουρκικές εφημερίδες, όπως η Milliyet και η Aksam, όπου επίσης εκδηλώνεται ο προβληματισμός της τουρκικής ηγεσίας για τη σύσφιξη των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και τη βάση των ΗΠΑ μερικά χιλιόμετρα από την ελληνοτουρκική μεθόριο.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης