Ενέργεια

Baker Hughes: Μειώθηκαν οι εξέδρες πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ

Baker Hughes: Μειώθηκαν οι εξέδρες πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ

Ο αριθμός των εξέδρων μειώθηκε κατά ένα σε 695 την εβδομάδα έως τις 9 Ιουνίου, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2022

 

Οι αμερικανικές εταιρείες ενέργειας μείωσαν τον αριθμό των εξέδρων πετρελαίου και φυσικού αερίου που λειτουργούν για έκτη συνεχή εβδομάδα για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η εταιρεία ενεργειακών υπηρεσιών Baker Hughes την Παρασκευή.

Ο αριθμός των εξέδρων πετρελαίου και φυσικού αερίου, ένας πρώιμος δείκτης μελλοντικής παραγωγής, μειώθηκε κατά ένα σε 695 την εβδομάδα έως τις 9 Ιουνίου, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2022.
Οι εξέδρες άντλησης πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά μία στις 556 αυτή την εβδομάδα, ενώ οι εξέδρες φυσικού αερίου μειώθηκαν δύο στις 135, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2022.

Ο πάροχος δεδομένων Enverus, ο οποίος δημοσιεύει τα δικά του στοιχεία καταμέτρησης ανέφερε ότι έκοψαν εννέα εξέδρες την εβδομάδα έως τις 7 Ιουνίου, μειώνοντας τον συνολικό αριθμό σε 750. Αυτό μείωσε την καταμέτρηση κατά περίπου 33 εξέδρες τον τελευταίο μήνα και μειωμένη κατά 9% σε ετήσια βάση.

Η παραγωγή πετρελαίου έχει περιοριστεί από το υψηλότερο κόστος εργασίας και υλικών που έχουν συμπιέσει τα περιθώρια κέρδους και τις απαιτήσεις των επενδυτών για περιορισμό των δαπανών, δήλωσε η Beth McDonald εκτελεστική αντιπρόεδρος της Pioneer Natural Resources, ο τρίτος μεγαλύτερο παραγωγός στην Permian, την κορυφαία λεκάνη σχιστόλιθου στις ΗΠΑ.
«Αυτή η συμπίεση στο περιθώριο εμποδίζει πραγματικά τις αμερικανικές E&P (εταιρείες εξερεύνησης και παραγωγής) να προχωρήσουν με σημαντικό τρόπο» παρά τις κινήσεις του ΟΠΕΚ, είπε η McDonald.

Υποχώρηση τιμών

Παρά τις περικοπές παραγωγής από τον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών, τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά περίπου 12% φέτος, αφού κέρδισαν περίπου 7% το 2022.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου των ΗΠΑ, εν τω μεταξύ, έχουν υποχωρήσει περίπου 49% φέτος, μετά από άνοδο περίπου 20% πέρυσι.

«Η πρόσφατη απότομη πτώση του αριθμού των εξέδρων είναι συνεπής με την προσδοκία μας ότι οι παραγωγοί θα συνεχίσουν να ανταποκρίνονται στις χαμηλές τιμές του φυσικού αερίου μειώνοντας τις επενδύσεις», ανέφεραν σε σημείωμα αυτή την εβδομάδα αναλυτές της τράπεζας Goldman Sachs.

Παρά ορισμένα σχέδια για μείωση του αριθμού των γεωτρύπανων, η παραγωγή αργού στις ΗΠΑ εξακολουθούσε να αυξάνεται από 11,9 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) το 2022 σε 12,6 εκατομμύρια bpd το 2023 και 12,8 εκατομμύρια bpd το 2024, σύμφωνα με προβλέψεις της Υπηρεσίας Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ  τον Ιούνιο. Αυτό συγκρίνεται με το ρεκόρ 12,3 εκατομμυρίων bpd το 2019.
Η παραγωγή φυσικού αερίου των ΗΠΑ, εν τω μεταξύ, βρισκόταν σε καλό δρόμο να αυξηθεί από τα 98,13 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια την ημέρα (bcfd) το 2022 σε 102,74 bcfd το 2023 και 103,04 bcfd το 2024, σύμφωνα με την πρόβλεψη της EIA.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης