Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Pichetto-Fratin (Ιταλία): Στόχος η ανάπτυξη τουλάχιστον 1GW αιολικής ισχύος ως το 2030 (Montel)

Pichetto-Fratin (Ιταλία): Στόχος η ανάπτυξη τουλάχιστον 1GW αιολικής ισχύος ως το 2030 (Montel)
«Δεν υπάρχει πρόβλημα στην εύρεση επενδυτών», είπε ο Pichetto - Fratin, μόνο πρόβλημα η γραφειοκρατία

Η Ιταλία θέτει ετήσιο στόχο ανάπτυξης τουλάχιστον 1 GW αιολικής ισχύος στο νέο ενεργειακό της σχέδιο έως το 2030 που θα παρουσιαστεί σε δύο εβδομάδες, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Gilberto Pichetto Fratin, όπως μεταδίδει η Montel.

Ο νέος στόχος σηματοδότησε σχεδόν διπλασιασμό των 526 MW αιολικής ισχύος που εγκατέστησε η χώρα το 2022, αλλά η κυβέρνηση θα πρέπει να εξορθολογίσει τις διαδικασίες αδειοδότησης για να επιτύχει τους στόχους της, δήλωσε ο υπουργός σε εκδήλωση του κλάδου αργά την Πέμπτη.

«Δεν υπάρχει πρόβλημα στην εύρεση επενδυτών», είπε ο Pichetto Fratin, προσθέτοντας ότι η γραφειοκρατία ήταν «το μεγαλύτερο πρόβλημα» που είχε αντιμετωπίσει από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του πριν από επτά μήνες.

Χαμηλότερος στόχος;

Ωστόσο, ο υπουργός υπενόησε υποβάθμιση του στόχου ισχύος ΑΠΕ της χώρας για το 2030 στα 70-80 GW, σε σύγκριση με προηγούμενες δηλώσεις του που έδειχναν 80 GW ή υψηλότερα.
Αλλά πρόσθεσε ότι ο τελικός αριθμός θα αποφασιστεί τις επόμενες εβδομάδες, καθώς το νέο σχέδιο ήταν ακόμη υπό συζήτηση.

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση επρόκειτο να διπλασιάσει τον αριθμό του προσωπικού που είναι υπεύθυνο για την έγκριση έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας πριν από το τέλος του καλοκαιριού για να επιταχύνει τις εξελίξεις, δήλωσε ο αξιωματούχος Massimiliano Atelli στην ίδια εκδήλωση. 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης