Επικαιρότητα

Ανδρουλάκης: Στις 25 Ιουνίου να έχει πραγματικό αντίπαλο και όχι «χρυσό χορηγό» η Νέα Δημοκρατία

Ανδρουλάκης: Στις 25 Ιουνίου να έχει πραγματικό αντίπαλο και όχι «χρυσό χορηγό» η Νέα Δημοκρατία
Ο κ. Ανδρουλάκης επέκρινε τα πεπραγμένα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό TRT και τον δημοσιογράφο Σωτήρη Πολύζο παραχώρησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Μιλώντας για το διακύβευμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου, ο κ. Ανδρουλάκης έθεσε ως προτεραιότητα «να αποκτήσουν η συντήρηση, ο λαϊκισμός και ο ελιτισμός έναν ισχυρό αντίπαλο στην χώρα και αυτός φιλοδοξώ να είναι η Δημοκρατική Παράταξη και το ΠΑΣΟΚ. Με προοδευτικό και αξιόπιστο λόγο που αγκαλιάζει τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, να τιμηθεί από τον λαό και να γίνει η φωνή της μεσαίας τάξης, των απλών ανθρώπων που θέλουν θετικές αλλαγές στη ζωή τους, εκείνων που βλέπουν τα πράγματα με έναν πατριωτικό και δυναμικό χαρακτήρα. Αυτό θέλουμε να πετύχουμε».

Αποτίμησε το αποτέλεσμα της προηγούμενης κάλπης, ως τον πρώτο σταθμό σε αυτή την προσπάθεια, η οποία, όπως είπε χαρακτηριστικά, «δεν έχει ταβάνι».

«Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής είναι το κόμμα με τη μεγαλύτερη άνοδο σε ψήφους στις 21 Μαΐου και φιλοδοξώ το ίδιο να πετύχουμε και την επόμενη Κυριακή. Διότι η χώρα έχει ανάγκη από μία ισχυρή, αξιόπιστη δύναμη να αντιπολιτευθεί τη συντήρηση στη χώρα», επισήμανε, τονίζοντας πως στρατηγικός στόχος στις 25 Ιουνίου είναι «να έχει πραγματικό αντίπαλο και όχι έναν “χρυσό χορηγό” το σύστημα εξουσίας του κ. Μητσοτάκη».

Ο κ. Ανδρουλάκης επέκρινε τα πεπραγμένα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, που αύξησε τις κοινωνικές ανισότητες, έκανε πιο ακριβή την υγεία για τους πολίτες, κατηύθυνε τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης στους λίγους αντί να γίνει εργαλείο για την ενεργειακή αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της χώρας, εξέθρεψε φαινόμενα διαφθοράς όπως η υπόθεση Πάτση, έκανε πρωταθλητισμό με 10 δισ. απευθείας αναθέσεις και 3.700 μετακλητούς υπαλλήλους.

Σχετικά με τη λογική του φόβου για τα χειρότερα που χρησιμοποίησε ο κ. Μητσοτάκης σε σχέση με την ποιότητα αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε: «Εμείς σπάμε τον μηχανισμό του φόβου με μια ισχυρή Δημοκρατική Παράταξη στην οποία ο πολίτης μπορεί να ακουμπήσει την ελπίδα του για το μέλλον».

Αναφέρθηκε στην ανάγκη αναγέννησης του Εθνικού Συστήματος Υγείας θέτοντας ως προτεραιότητα τη δημιουργία ενός δικτύου πρωτοβάθμιας περίθαλψης στα πρότυπα των ευρωπαϊκών χωρών. Υπενθύμισε πως η χώρα μας είναι δεύτερη στην Ε.Ε., μόνο πίσω από τη Βουλγαρία, στις ιδιωτικές δαπάνες υγείας. «Αυτά είναι τα αποτελέσματα των πολιτικών του κ. Μητσοτάκη. Και πρέπει να μπει ένα τέλος», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Εστίασε στις μεγάλες διαφορές που χωρίζουν το ΠΑΣΟΚ από τους αντιπάλους του. «Στα θέματα ειδικά του κοινωνικού κράτους οι διαφορές μας είναι τεράστιες με τη Νέα Δημοκρατία. Στα εθνικά θέματα έχουμε σημαντικές διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή δεν θα μπορούσα να μιλήσω για “Πρέσπες του Αιγαίου”, ούτε να πω ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα. Αλλά είναι και το ζήτημα της αξιοπιστίας που μας διαφοροποιεί και από τους δύο», επισήμανε, αποδίδοντας και στους δύο τυχοδιωκτισμό για την προεκλογική αντιπαράθεση σχετικά με τη μειονότητα της Θράκης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης