Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Μπάιντεν διαβεβαίωσε πως θα συναντηθεί σύντομα με τον Σι Τζινπίνγκ

Ο Μπάιντεν διαβεβαίωσε πως θα συναντηθεί σύντομα με τον Σι Τζινπίνγκ
Ο Άντονι Μπλίνκεν προσπάθησε να γυρίσει τη σελίδα του επεισοδίου του Φεβρουαρίου με το κινεζικό αερόστατο που οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν κατασκοπευτικό κι έστειλαν μαχητικό αεροσκάφος να το καταρρίψει σε μεγάλο ύψος.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διαβεβαίωσε χθες Πέμπτη στην Ουάσιγκτον πως λογαριάζει να «συναντηθεί» με τον κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ «σύντομα», κάτι που έχει πει εδώ και μήνες.

Η δήλωση του αυτή καταγράφηκε αφού ο ογδοντάρης Δημοκρατικός κατέταξε τον κινέζο πρόεδρο στην κατηγορία των «δικτατόρων» κατά τη διάρκεια δείπνου που παρέθεσε σε δωρητές του κόμματός του, προκαλώντας αγανάκτηση στο Πεκίνο.

Ερωτηθείς χθες για τον χαρακτηρισμό αυτόν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό της Ινδίας, τον Ναρέντρα Μόντι, ο Τζο Μπάιντεν απάντησε πως δεν θα στερηθεί το δικαίωμα να «λέω αυτή που νομίζω ότι είναι η πραγματικότητα» όσον αφορά την Κίνα.

«Αυτό δεν είναι κάτι που σκοπεύω να αλλάξω», πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος ενίοτε κάνει δηλώσεις που καταλαμβάνουν εξαπίνης τους αμερικανούς διπλωμάτες.

Εξάλλου, ο κ. Μπάιντεν απέρριψε «αυτή τη θεωρία» κατά την οποία «η σχέση οδεύει σε κατάρρευση».

Εξήρε για ακόμα μια φορά το «σπουδαίο ταξίδι» που έκανε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στο Πεκίνο. Ο Άντονι Μπλίνκεν προσπάθησε να γυρίσει τη σελίδα του επεισοδίου του Φεβρουαρίου με το κινεζικό αερόστατο που οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν κατασκοπευτικό κι έστειλαν μαχητικό αεροσκάφος να το καταρρίψει σε μεγάλο ύψος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης