Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 1,01% για τον Nasdaq και 0,7% για τον S&P

Wall Street: Πτώση 1,01% για τον Nasdaq  και 0,7% για τον S&P

218 μονάδες έχασε ο Dow

 

Υποχώρηση στη Wall Street την Παρασκευή, με την αγορά να καταγράφει μια εβδομάδα απωλειών καθώς το ράλι των τελευταίων μηνών φαίνεται να έχει ξεμείνει από δυναμική.


Ο Dow Jones υποχώρησε 218 μονάδες, ή 0,64% στις 33.728 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,77% στις 4.348 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,79% στις 595,17 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε κατά 1,01% στις 13.492 μονάδες.

Και οι τρεις δείκτες πρόκειται να σπάσουν τα σερί κερδών πολλών εβδομάδων. Ο Dow και ο S&P 500 έχουν χάσει πάνω από 1% ο καθένας από την αρχή της εβδομάδας. Ο Nasdaq υποχωρεί επίσης κατά 1%, με ρυθμό να κλείσει ένα σερί νικών οκτώ εβδομάδων και να σημειώσει τη χειρότερη εβδομαδιαία του πτώση από τον Απρίλιο.

«Οι επενδυτές εκφράζουν σίγουρα τους ανανεωμένους φόβους μιας ύφεσης στις ΗΠΑ, καθώς και μιας παγκόσμιας ύφεσης», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της AXS Investments, Greg Bassuk. «Τα επίπεδα πληθωρισμού παραμένουν υψηλά και η πολιτική της Federal Reserve παραμένει σίγουρα η αφήγηση των επενδυτών».

Περισσότερες από 460 μετοχές του S&P 500 διαπραγματεύθηκαν σε αρνητικό έδαφος. Η τεχνολογία πληροφοριών είχε την μεγαλύτερη υστέρηση, με πτώση άνω του 1%. Οι μετοχές της Nvidia, ενός μεγάλου δικαιούχου τεχνητής νοημοσύνης, υποχώρησαν κατά 2%.

Εν τω μεταξύ, η Goldman Sachs υποχώρησε αφού το CNBC ανέφερε ότι η επενδυτική τράπεζα πιθανότατα αντιμετωπίζει μεγάλη απομείωση για την εξαγορά της εταιρείας fintech GreenSky το 2021. Η μετοχή υποχώρησε περίπου 1%, επιβαρύνοντας τον Dow.
Αντίθετα, το CarMaxσημείωσε άλμα άνω του 9% αφού ο λιανοπωλητής μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ξεπέρασε τις προσδοκίες εσόδων του πρώτου τριμήνου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης