Ενέργεια

A. Nasser: Σταθερά τα fundamentals της αγοράς πετρελαίου μέχρι τέλος του έτους

A. Nasser: Σταθερά τα fundamentals της αγοράς πετρελαίου μέχρι τέλος του έτους
Oι προμήθειες αργού πετρελαίου από τη Ρωσία και το Ιράν δεν σταμάτησαν, παρά τις δυτικές κυρώσεις

Τα θεμελιώδη μεγέθη της παγκόσμιας αγοράς πετρελαίου αναμένεται να παραμείνουν υγιή για το υπόλοιπο του έτους, υποστηριζόμενα από την υγιή ζήτηση στις αναπτυσσόμενες χώρες, ειδικά στην Κίνα και την Ινδία, δήλωσε σήμερα (26/6) ο διευθύνων σύμβουλος της Saudi Aramco Amin Nasser στο συνέδριο Energy Asia, που διοργανώθηκε από την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Μαλαισίας Petronas.

«Παρά τους κινδύνους ύφεσης σε αρκετές χώρες του ΟΟΣΑ, οι οικονομίες των αναπτυσσόμενων χωρών –ιδιαίτερα της Κίνας και της Ινδίας– οδηγούν σε υγιή αύξηση της ζήτησης πετρελαίου άνω των 2 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα φέτος», είπε.

Τα συμβόλια του brent υποχωρούν περίπου 14% από την αρχή του έτους, καθώς τα αυξανόμενα επιτόκια πλήττουν την όρεξη των επενδυτών, ενώ η πολλά υποσχόμενη οικονομική ανάκαμψη της Κίνας έχει υποχωρήσει.

Tέλος, οι προμήθειες αργού πετρελαίου από τη Ρωσία και το Ιράν δεν σταμάτησαν, παρά τις δυτικές κυρώσεις, αντισταθμίζοντας τις περικοπές παραγωγής από τη Σαουδική Αραβία και άλλα μέλη του OPEC.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης