Τελευταία Νέα

Έκθεση: Η ανάπτυξη των ΑΠΕ δεν μείωσε την κυριαρχία των ορυκτών καυσίμων το 2022

Έκθεση: Η ανάπτυξη των ΑΠΕ δεν μείωσε την κυριαρχία των ορυκτών καυσίμων το 2022
Η ικανότητα διύλισης πετρελαίου αυξήθηκε κατά 534.000 bpd, κυρίως σε χώρες εκτός ΟΟΣΑ

Η παγκόσμια ζήτηση ενέργειας αυξήθηκε 1% πέρσι και η θεαματική αύξηση των ΑΠΕ δεν μετέβαλε την κυριαρχία των ορυκτών καυσίμων, τα οποία εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν το 82% της προσφοράς, αναφέρει η έκθεση Statistical Review of World Energy, σύμφωνα με το Reuters.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο κόσμος πρέπει να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά περίπου 43% έως το 2030 από τα επίπεδα του 2019 για να έχουν οποιαδήποτε ελπίδα να επιτύχουν τον στόχο της Διεθνούς Συμφωνίας του Παρισιού για διατήρηση της θέρμανσης πολύ κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου.

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, εξαιρουμένης της υδροηλεκτρικής ενέργειας, αντιπροσώπευαν το 7,5% της παγκόσμιας κατανάλωσης ενέργειας, περίπου 1% υψηλότερα από το προηγούμενο έτος. Σε σύγκριση με τα προ-Covid επίπεδα το 2019, η κατανάλωση πετρελαίου ήταν 0,7% χαμηλότερη.

Παράλληλα, η ικανότητα διύλισης πετρελαίου αυξήθηκε κατά 534.000 bpd, κυρίως σε χώρες εκτός ΟΟΣΑ. Εν μέσω τιμών ρεκόρ στην Ευρώπη και την Ασία, η παγκόσμια ζήτηση φυσικού αερίου μειώθηκε κατά 3%, αλλά εξακολουθεί να αποτελεί το 24% της κατανάλωσης πρωτογενούς ενέργειας, ελαφρώς χαμηλότερα από το προηγούμενο έτος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης