Περιβάλλον

Η χειρότερη ατμοσφαιρική ρύπανση στον κόσμο καταγράφηκε στο Μόντρεαλ

Η χειρότερη ατμοσφαιρική ρύπανση στον κόσμο καταγράφηκε στο Μόντρεαλ
Εκδόθηκε προειδοποιητικό δελτίο από την υπηρεσία Περιβάλλοντος του Καναδά

Εκδόθηκε προειδοποιητικό δελτίο από την υπηρεσία Περιβάλλοντος του Καναδά, που αφορά κυρίως τομείς του Κεμπέκ. Η ποσότητα των μικροσωματιδίων ήταν τέτοια που το Μόντρεαλ ήταν χθες Κυριακή η πόλη με τη χειρότερη ποιότητα αέρα στον κόσμο, κατά τα δεδομένα που συγκεντρώνει η IQAIR, ελβετική εταιρεία ειδικευμένη στη μελέτη της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. 

«Είναι στ’ αλήθεια σαν ομίχλη, μόνο που είναι καπνός από τις πυρκαγιές. Είναι πραγματικά απαίσιο να τον αναπνέεις, ερεθίζει επίσης λιγάκι τα μάτια», είπε ο Φοβ Λεπάζ Βαλέ, 18 ετών. Μαζί με τη φίλη του, παρατηρούσαν το κέντρο της πόλης σκεπασμένο από καπνό. 

Επρόκειτο να γίνουν συναυλίες χθες το απόγευμα αλλά ακυρώθηκαν, πρόσθεσε με απογοήτευση ο Φοβ. Εξαιτίας του καπνού, χρειάστηκε να αναβληθούν επίσης αρκετές αθλητικές εκδηλώσεις, ιδίως σκυταλοδρομία του παγκόσμιου πρωταθλήματος τριάθλου στο παλιό λιμάνι του Μόντρεαλ.

Σύσταση για χρήση μάσκας 

Οι αρχές απευθύνουν συστάσεις για χρήση μάσκας και αποφυγή δραστηριοτήτων σε εξωτερικούς χώρους ως και σήμερα. «Η Επιτροπή συντονισμού των έκτακτων μέτρων μας ζήτησε να κλείσουμε τις πισίνες, τα υδάτινα πάρκα και τους ανοικτούς χώρους άθλησης ως τη Δευτέρα [σ.σ. σήμερα] το απόγευμα», ανέφερε μέσω Twitter ο Λικ Ραμπουίν, δήμαρχος του Πλατό-Μοντ-Ρουαγιάλ του Μόντρεαλ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης