Τελευταία Νέα

Sens και Peridot Solar εγκαινιάζουν αγροφωτοβολταϊκό 135MW στη Σικελία

Sens και Peridot Solar εγκαινιάζουν αγροφωτοβολταϊκό 135MW στη Σικελία
Ο συνδυασμός ηλιακής ενέργειας και γεωργίας θα εξοικονομήσει περίπου 110.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα ετησίως, σύμφωνα με το PV Europe
Η Sens και Peridot Solar εγκαινιάζουν στη Σικελία, αγροτοφωβολταϊκό έργο δυναμικότητας 135 MW, το πρώτο από τα 7 έργα μεγάλης κλίμακας τα οποία στην ολοκλήρωσή τους θα αποδίδουν ισχύ 700 μεγαβάτ (MW) όπως μεταφέρει το PV Europe.

Το ηλιακό πάρκο καλύπτει 230 εκτάρια που φιλοξενούν μονάδες οι οποίες παράγουν ελιές, σύκα και μέλι.
Ο συνδυασμός ηλιακής ενέργειας και γεωργίας θα εξοικονομήσει περίπου 110.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα ετησίως.

Λόγω της υψηλής ηλιακής ακτινοβολίας, η πολύ ανυψωμένη ηλιακή επιφάνεια θα παράγει περίπου 220 γιγαβατώρες (GWh) καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως.
Αυτό θα μπορούσε να τροφοδοτήσει την πρωτεύουσα της Σικελίας Παλέρμο με ηλεκτρική ενέργεια για ένα τέταρτο του έτους.

700 MW στο τελικό στάδιο

Το έργο των 135 μεγαβάτ είναι το πρώτο από τα επτά προγραμματισμένα Αγροφωτοβολταϊκά πάρκα στη Σικελία συνολικής τελικής ισχύος 700 MW .
Επιπλέον, θα παράγονται κάθε χρόνο περίπου 600.000 μπουκάλια ελαιόλαδο, 2,2 εκατομμύρια κιλά σύκα και 120.000 κιλά μέλι.

Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη του έργου μεγάλης κλίμακας ξεκίνησε το 2019.
«Αυτό το έργο περιλαμβάνει όλο το φάσμα των φωτοβολταϊκών υπηρεσιών μας», εξηγεί η Sarah Herresthal, επικεφαλής της Sens Italia.

Μετά την ολοκλήρωση της φάσης κατασκευής και τη θέση σε λειτουργία, η Sens Italia θα αναλάβει την υπηρεσία O&M.
"Επεκτείνουμε τις υπηρεσίες μας σε αυτό το έργο φροντίζοντας επίσης τη γεωργική συντήρηση και τη συγκομιδή των φυτών. Η Sens γίνεται αγρότης στην Ιταλία."

Τριπλό όφελος από το Agri-PV

Σε ένα νησί όπως η Σικελία, η γη είναι συνήθως σπάνια, γι' αυτό η διπλή χρήση μέσω Agri-PV θεωρείται ευκαιρία και διέξοδος.
Στην πραγματικότητα, το όφελος είναι τριπλό: επειδή η τεχνητή σκίαση μειώνει την εξάτμιση και μειώνει την ποσότητα νερού που απαιτείται για την καλλιέργεια των καλλιεργειών.

Για την ολοκλήρωση της επέκτασης, θα κατασκευαστεί σταθμός μετασχηματισμού για τη σύνδεση της ηλιακής ενέργειας με το δίκτυο υψηλής τάσης.
«Η ολοκλήρωση του υποσταθμού θα ενισχύσει σημαντικά τις υποδομές ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή», λέει ο André Kremer, Διευθύνων Σύμβουλος της Sens Group.

"Η Σικελία έχει τεράστιες, προηγουμένως αναξιοποίητες δυνατότητες για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Στόχος μας είναι να εκμεταλλευτούμε αυτό το δυναμικό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, λαμβάνοντας υπόψη το τοπίο."

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης