Ενέργεια

EIA: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, αυξήθηκαν της βενζίνης

EIA: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, αυξήθηκαν της βενζίνης

Υποχώρησαν κατά 10 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα

 

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά σχεδόν 10 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, πολύ πάνω από τις προβλέψεις, ενώ τα αποθέματα βενζίνης και αποστάγματος αυξήθηκαν ελαφρά, ανέφερε την Τετάρτη η υπηρεσία που είναι αρμόδια για τα εθνικά ενεργειακά στοιχεία.

Η Εβδομαδιαία Έκθεση Κατάστασης Πετρελαίου από τη Διοίκηση Ενεργειακών Πληροφοριών (EIA), προτείνει αύξηση της επεξεργασίας καυσίμων από τα διυλιστήρια ενόψει των καλοκαιρινών ταξιδιών που αναμενόταν να ξεκινήσουν με υψηλότερο ρυθμό με τις διακοπές της Ημέρας Ανεξαρτησίας της 4ης Ιουλίου την επόμενη εβδομάδα.

Το ισοζύγιο αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ μειώθηκε κατά 9,603 εκατομμύρια βαρέλια κατά την εβδομάδα που έληξε στις 23 Ιουνίου, πολλαπλάσιο σε σχέση με την πτώση 1,5 εκατομμυρίων βαρελιών που προέβλεπαν οι αναλυτές του κλάδου που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Investing.com.

Τα απόθεμα αργού που αναφέρθηκαν από την EIA συνοδεύτηκαν επίσης με μια συνηθισμένη προειδοποίηση: Την απελευθέρωση 1,4 εκατομμυρίων από το Στρατηγικό Απόθεμα Πετρελαίου των ΗΠΑ ή SPR, χωρίς το οποίο η πτώση των αποθεμάτων θα ήταν λογικά 11 εκατομμύρια.

Από την πλευρά του αποθέματος βενζίνης, η EIA ανέφερε αύξηση 0,603 εκατομμυρίων βαρελιών. Οι αναλυτές περίμεναν ότι ο οργανισμός θα αναφερόταν σε αύξηση 1,0 εκατομμυρίων βαρελιών, μετά την άνοδο της προηγούμενης εβδομάδας κατά 0,479 εκατομμύρια βαρέλια. Η βενζίνη καυσίμων αυτοκινήτων είναι το Νο. 1 προϊόν καυσίμου των ΗΠΑ.

Στην περίπτωση των αποθεμάτων αποστάγματος, η ΕΙΑ ανέφερε συγκέντρωση 0,124 εκατομμυρίων βαρελιών. Οι αναλυτές είχαν προβλέψει αύξηση μόλις 0,8 εκατ. βαρελιών την περασμένη εβδομάδα, έναντι προηγούμενης πτώσης 0,433 εκατ. βαρελιών. Τα αποστάγματα διυλίζονται σε πετρέλαιο θέρμανσης, ντίζελ για φορτηγά, λεωφορεία, τρένα και πλοία και αεροπορικά καύσιμα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης