Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,2% για τον Nasdaq και 1% για τον S&P energy sector

Wall Street: Άνοδος 0,2% για τον Nasdaq και 1% για τον S&P energy sector
72 μονάδες έχασε ο Dow
Μεικτά πρόσημα στη Wall Street την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν το τελευταίο σχόλιο για τον ρυθμό της μελλοντικής νομισματικής πολιτικής από τον πρόεδρο της Federal Reserve Jerome Powell.


Ο Dow Jones υποχώρησε 72 μονάδες, ή 0,21% στις 33.853 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,03% στις 4.377 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 1,02% στις 612,97 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,27% στις 13.591 μονάδες.

Ο Powell είπε την Τετάρτη ότι έρχονται περισσότεροι περιορισμοί, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας για περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων σε διαδοχικές συνεδριάσεις. Ο Powell μίλησε ενώπιον πάνελ με τον Διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας Andrew Bailey, την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Christine Lagarde και τον Διοικητή της Τράπεζας της Ιαπωνίας Kazuo Ueda στο Φόρουμ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την Κεντρική Τραπεζική στη Σίντρα της Πορτογαλίας.

«Όλοι χωνεύουμε τα σχόλια των τεσσάρων μεγάλων κεντρικών τραπεζών», δήλωσε ο Kim Forrest της Bokeh Capital Partners. «Και φαίνεται ότι η αγορά θέλει πραγματικά να ανέβει ψηλότερα, αλλά το συνολικό μήνυμα «πρέπει να έχουμε υψηλότερα επιτόκια για περισσότερο» είναι κάπως σαν το σημερινό ανώτατο όριο».

Οι μετοχές των chip υποχώρησαν μετά την δημοσίευση της Wall Street Journal ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν νέους περιορισμούς στις εξαγωγές στην Κίνα. H Nvidia υποχώρησε κατά περισσότερο από 1%, και το iShares Semiconductor ETF επίσης μειώθηκε.

Ωστόσο, ο Nasdaq κάποια στιγμή, σημείωσε άνοδο έως και 0,7%. Η Alphabet της Google αυξήθηκε περισσότερο από 1%, ενώ η Tesla
περισσότερο από 2%. Το Netflix κέρδισε περισσότερο από 3%.

Οι επενδυτές ετοιμάζονται να κλείσουν το καλύτερο πρώτο εξάμηνο για τον Nasdaq τα τελευταία 40 χρόνια, καθώς οδηγούν ένα κύμα αισιοδοξίας γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη που έχει ενισχύσει σημαντικά τις μετοχές τεχνολογίας με μεγάλη κεφαλαιοποίηση. Ο S&P 500 και ο Nasdaq είναι υψηλότεροι φέτος κατά περίπου 14% και 30%.

Το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν περίπου 2% την Τετάρτη, καθώς η δεύτερη συνεχόμενη εβδομαδιαία ανάληψη από τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ ήταν μεγαλύτερη από το αναμενόμενο, γεγονός που αντιστάθμισε τις ανησυχίες ότι περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων θα μπορούσε να επιβραδύνει την οικονομική ανάπτυξη και να μειώσει τη ζήτηση πετρελαίου παγκοσμίως.

Το Brent σημείωνε άνοδο 2,1%, στα 73,78 δολ. το βαρέλι και το West Texas Intermediate (WTI) σημείωσε άνοδο 2,38%, στα 69,31 δολ περί τις 10:30 ώρα Ελλάδας.

Η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ (EIA) ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 9,6 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 23 Ιουνίου, υπερβαίνοντας κατά πολύ τα 1,8 εκατομμύρια βαρέλια που προέβλεπαν οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters και επίσης πολύ μεγαλύτερα από τα 2,8 εκατομμύρια βαρέλια ένα χρόνο νωρίτερα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης