Διεθνή

Εμπόδια στην είσοδο της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Εμπόδια στην είσοδο της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ
Σουηδία και Φινλανδία, υπό τον φόβο ότι θα είναι ο επόμενος στόχος της Ρωσίας, αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την παραδοσιακή τους ουδετερότητα και να υποβάλουν αίτημα για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ το περασμένο καλοκαίρι. 

Εκτάκτως συνάντηση ανώτερων αξιωματούχων από την Τουρκία, τη Σουηδία και τη Φινλανδία στις 6 Ιουλίου ανακοίνωσε ότι συγκαλεί ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ,  Γενς Στόλτενμπερκ με στόχο να ξεπεραστούν οι τουρκικές αντιρρήσεις στο ζήτημα εισδοχής της Σουηδίας στη Συμμαχία. 

«Είναι τώρα η ώρα να καλωσορίσουμε τη Σουηδία ως πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γενς Στόλτενμπεργκ μιλώντας στους δημοσιογράφους την Τετάρτη καθώς, ανακοίνωνε την ημερομηνία της συνάντησης. Σε αυτή αναμένεται να συμμετάσχουν υπουργοί Εξωτερικών, αρχηγοί πληροφοριών και σύμβουλοι ασφαλείας από την Τουρκία, τη Σουηδία και τη Φινλανδία, η οποία έγινε μέλος του ΝΑΤΟ τον περασμένο Απρίλιο. 

Για την εισδοχή της Σουηδίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία απαιτείται η ομόφωνη έγκριση όλων των μελών της. Ωστόσο, η Άγκυρα επιμένει να κατηγορεί τη Στοκχόλμη ότι είναι πολύ επιεικής απέναντι σε ομάδες που η Τουρκία κρίνει ότι αποτελούν απειλή για την ασφάλεια. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται και μέλη του ΡΚΚ αλλά και άλλων ατόμων τα οποία συνδέονται με την απόπειρα πραξικοπήματος το καλοκαίρι του 2016.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης