Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall: Άνοδος 0,4% για τον S&P στις 4.396 μονάδες και 1,1% για τον energy sector

Wall: Άνοδος 0,4% για τον S&P στις 4.396 μονάδες και 1,1% για τον energy sector

269 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street την Πέμπτη, καθώς τα μεγάλα ονόματα των τραπεζών ενισχύθηκαν μετά την επιτυχία του ετήσιου stress test της Federal Reserve, και η αναθεωρημένη άνοδο του ΑΕΠ περιόρισε ορισμένους φόβους ύφεσης στη Wall Street.


Ο Dow Jones σημείωσε άλμα 269 μονάδων ή 0,8% στις 34.122 μονάδες.
Ο S&P 500 κέρδισε 0,4% στις 4.396 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 1,11% στις 619,14 μονάδες.
Ο Nasdaq σχεδον αμετάβλητος οριακά αρνητικός στις 13.591 μονάδες.

H JPMorgan Chase, η Goldman Sachs και η Wells Fargo σημείωσαν άνοδο άνω του 3% η καθεμία, αφού η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε ότι και τα 23 ιδρύματα που περιλαμβάνονται στο ετήσιο stress test είναι καλά κεφαλαιοποιημένα για να αντιμετωπίσουν ένα σοβαρό σενάριο ύφεσης. Άλλες χρηματοοικονομικές μετοχές που δέχθηκαν πλήγμα κατά τη φετινή τραπεζική κρίση επίσης ενισχύθηκαν, συμπεριλαμβανομένων των Charles Schwab, Western Alliance και Zions Bancorporation

Μια περίοδος θετικών οικονομικών δεδομένων σηματοδότησε την οικονομική ανθεκτικότητα παρά τους διαφαινόμενους φόβους ύφεσης. Αυτό περιλάμβανε μεγάλη αναθεώρηση προς τα πάνω του ΑΕΠ πρώτου τριμήνου και πτώση των εβδομαδιαίων αιτημάτων ανεργίας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο.

«Οι τομείς που τα πάνε καλά όταν η οικονομία έχει καλές επιδόσεις αντέχουν σήμερα, αλλά σίγουρα τα τεστ αντοχής χθες ήταν ένα άλλο καλό σημάδι ότι ακόμη και αν η οικονομία μαλακώσει, οι τράπεζες είναι πολύ πιο ανθεκτικές από ό,τι είδαμε την περίοδο του 2008», είπε. Έντουαρντ Τζόουνς, ανώτερη επενδυτική στρατηγική, Μόνα Μαχατζάν.

Μόλις δύο ημέρες συναλλαγών απομένουν για να κλείσει το πρώτο εξάμηνο. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 14,2% φέτος και σε ρυθμό για την καλύτερη μηνιαία απόδοσή του από τον Ιανουάριο. Ο βαρύς για την τεχνολογία Nasdaq έχει σκαρφαλώσει 29,5% και οδεύει προς το καλύτερο πρώτο εξάμηνο από το 1983, καθώς η αυξανόμενη αισιοδοξία γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη ωθεί προς τα πάνω τις μετοχές της τεχνολογίας. Η Dow είχε την σχετικά χαμηλότερη απόδοση, μόλις 2,8%.

Παρά το σταθερό ξεκίνημα του 2023, ορισμένοι στη Wall Street προετοιμάζονται για ένα δυνητικά ασταθές δεύτερο εξάμηνο.

«Οι αγορές δεν ανεβαίνουν σε ευθεία γραμμή για πάντα, και έτσι, δεν θα εκπλαγούμε να δούμε κάποια περίοδο ενοποίησης», καθώς η Wall Street έχει κάποια κέρδη, είπε ο Mahajan. Οι επενδυτές θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο χρήσης της αστάθειας στη θέση τους για μια ευρεία ανάκαμψη, πρόσθεσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης