Περιβάλλον

Nobel Oil LLC: Ρήγμα προκαλεί μεγάλη πετρελαιοκηλίδα και απειλεί με σοβαρή ζημιά το περιβάλλον

Nobel Oil LLC: Ρήγμα προκαλεί μεγάλη πετρελαιοκηλίδα και απειλεί με σοβαρή ζημιά το περιβάλλον
Πετρελαιοειδή έχουν εισχωρήσει στο έδαφος και το νερό, αυτή είναι μεγάλη καταστροφή για το περιβάλλον ανέφερε Ρωσίδα αξιωματούχος στο Telegram
Ρήγμα σε πετρελαιαγωγό στη Δημοκρατία Κόμι στη βορειοδυτική Ρωσία απειλεί με διαρροή 1.000 κυβικών μέτρων πετρελαίου σ ένα παραπλήσιο ποταμό και να προκαλέσει σημαντική περιβαλλοντική καταστροφή, δήλωσε την Δευτέρα 3/7 η επικεφαλής της κρατικής περιβαλλοντικής ρυθμιστικής αρχής Rosprirodnadzor, στο TASS.

«Υπήρξε ένα ρήγμα σε αγωγό πετρελαίου κοντά στο Ουρίνσκ.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας 1.000 κυβικά μέτρα πετρελαίου ενδέχεται να διαρρεύσουν στον ποταμό Κόλβα», έγραψε η αξιωματούχος Svetlana Radionova στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

«Πετρελαιοειδή έχουν εισχωρήσει στο έδαφος και το νερό, αυτή είναι μεγάλη καταστροφή για το περιβάλλον», έγραψε η ίδια.
Οι τοπικές αρχές δήλωσαν ότι το περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή σε αγωγό του κοιτάσματος Γιούζνο-Ος, το οποίο εκμεταλλεύεται η εταιρεία Nobel Oil LLC. Στην περιοχή έχει σημάνει «συναγερμός».

Εκ μέρους της Nobel Oil δεν κατέστη δυνατόν να υπάρξει ένας άμεσος σχολιασμός για το θέμα αυτό.
Τον Μάιο του 2021, από διαρροή πετρελαίου από αγωγό στο Κόμι διέρρευσαν 100 τόνοι πετρελαίου, εκ των οποίων εννέα τόνοι κατέληξαν στον ποταμό Κόλβα.

Η πλούσια σε υδρογονάνθρακες περιοχή υπήρξε μάρτυρας μιας από τις χειρότερες διαρροές πετρελαίου στην ιστορία της Ρωσίας τον Αύγουστο του 1994, όταν το γερασμένο δίκτυο αγωγών της παρουσίασε διαρροή που επισήμως είχε αναφερθεί τότε ότι έφθασε τους 79.000 τόνους ή 585.000 βαρέλια. Ανεξάρτητες εκτιμήσεις ανεβάζουν τον αριθμό στα 2 εκατομμύρια βαρέλια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης