Ενέργεια

Βρετανία: Εκτίμηση της Ofgem για επιστροφή των προμηθευτών στην κερδοφορία

Βρετανία: Εκτίμηση της Ofgem για επιστροφή των προμηθευτών στην κερδοφορία
Η βρετανική κυβέρνηση ξόδεψε δισεκατομμύρια λίρες για την επιδότηση των τιμών της ενέργειας για τα νοικοκυριά κατά τη διάρκεια του χειμώνα

Σε κερδοφορία αναμένεται να επιστρέψει ο ενεργειακός εφοδιασμός της Βρετανίας, μετά από απώλεια πέντε ετών, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ρυθμιστικής Αρχής, Ofgem, που αναμεταδίδει το Reuters.

Οι υψηλές τιμές χονδρικής ενέργειας μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και το πλαφόν στο ποσό που μπορούν να χρεώνουν οι προμηθευτές στους πελάτες, οδήγησαν σε μεγάλο βαθμό τους βρετανούς προμηθευτές ενέργειας να σημειώνουν ζημία παρά το αυξανόμενο κόστος για τους καταναλωτές.

«Το πλαφόν έχει πλέον μειωθεί και η χονδρεμπορική, αν και εξακολουθεί να είναι πολύ πάνω από τα επίπεδα πριν από την κρίση, είναι πολύ χαμηλότερη από ό,τι τα τελευταία δύο χρόνια. Aυτό σημαίνει ότι ο κλάδος είναι πιθανό να επιστρέψει σε κερδοφορία και οι προμηθευτές μπορούν να ανακτήσουν ορισμένες από τις ζημίες των τελευταίων ετών» ανέφερε χαρακτηριστικά σε δήλωσή της η Ofgem.

Η βρετανική κυβέρνηση ξόδεψε δισεκατομμύρια λίρες για την επιδότηση των τιμών της ενέργειας για τα νοικοκυριά κατά τη διάρκεια του χειμώνα, διατηρώντας το κόστος ενός μέσου οικιακού λογαριασμού φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας στις 2.500 λίρες (3.171 δολάρια) ετησίως μέσω της εγγύησης για την τιμή της ενέργειας. Οι τιμές θα έφταναν πάνω από 4.000 λίρες το χρόνο χωρίς το κρατικό «μαξιλάρι».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης