Ενέργεια

Λιβύη: Ο Χάφταρ απαιτεί δίκαιη κατανομή των πετρελαϊκών εσόδων μέχρι τον Αύγουστο

Λιβύη: Ο Χάφταρ απαιτεί δίκαιη κατανομή των πετρελαϊκών εσόδων μέχρι τον Αύγουστο
Η Λιβύη παραμένει βυθισμένη στο χάος μετά την ανατροπή του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι το 2011, υπονομευμένη από τον διχασμό ανατολής και δύσης

Ο Χαλίφα Χάφταρ, ο ισχυρός άνδρας της ανατολικής Λιβύης, απαίτησε χθες Δευτέρα δίκαιη κατανομή των πετρελαϊκών εσόδων, δίνοντας προθεσμία ως τα τέλη Αυγούστου για αυτό.

Πρέπει να σχηματιστεί «ανώτερη επιτροπή επιφορτισμένη να θέσει σε εφαρμογή οικονομικές διευθετήσεις για τη δίκαιη διαχείριση των δημοσίων κεφαλαίων», συμπεριλαμβανομένων των πετρελαϊκών εσόδων, δήλωσε ο στρατάρχης Χάφταρ απευθυνόμενος σε αξιωματικούς του στρατού του στο γενικό αρχηγείο του στο Ράζμα (25 χιλιόμετρα ανατολικά της Βεγγάζης).

Έδωσε προθεσμία «ως τα τέλη Αυγούστου προκειμένου αυτή η επιτροπή να ολοκληρώσει την αποστολή της». Αν δεν υπάρξει λύση, «οι ένοπλες δυνάμεις θα είναι έτοιμες να δράσουν μόλις λάβουν εντολές όταν έρθει η στιγμή», πρόσθεσε, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Η Λιβύη, η χώρα με τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου στην Αφρική, παραμένει βυθισμένη στο χάος μετά την ανατροπή του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι το 2011, υπονομευμένη από τον διχασμό ανατολής και δύσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης