Brinckmann: Η παγκόσμια αιολική ενέργεια θα επιτύχει 2TW νέας ισχύος το 2023-2030

Brinckmann: Η παγκόσμια αιολική ενέργεια θα επιτύχει 2TW νέας ισχύος το 2023-2030
Το 2023 εκτιμάται ότι θα εγκατασταθούν 130 GW νέας χερσαίας και υπεράκτιας αιολικής δυναμικότητας

Η εταιρεία συμβούλων έρευνας αγοράς Brinckmann αναμένει ότι σχεδόν 2 TW παγκόσμιας αθροιστικής χωρητικότητας στην αιολική ενέργεια θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 2023 και 2033.

Το 2023 εκτιμάται ότι θα εγκατασταθούν 130 GW νέας χερσαίας και υπεράκτιας αιολικής δυναμικότητας, μεγάλο μέρος της χερσαίας αιολικής ενέργειας στο APAC. Η ανάπτυξη θα είναι κατά μέσο όρο 6% μεταξύ 2023 και 2033, έτσι ώστε μέχρι το 2033, οι εγκαταστάσεις εκείνης της χρονιάς θα είναι συνολικά περίπου 230 GW, δηλαδή τα 2/3 της χερσαίας αιολικής ενέργειας και το 1/3 της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας.

Η δυναμική της αιολικής ενέργειας

Οι μοχλοί πίσω από την ανάπτυξη του παγκόσμιου αιολικού τομέα, όπως η σταθερή πολιτική υποστήριξη, (ο νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού των ΗΠΑ), οι στρατηγικές απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές της Κίνας και της ΕΕ, οι νέες χώρες που εισέρχονται στην υπεράκτια αιολική ενέργεια, καθώς και η ζήτηση για πράσινο υδρογόνο, θα υπερβούν τους περιοριστικούς παράγοντες και τα εμπόδια.

Οι προκλήσεις περιλαμβάνουν τη δυνατότητα χρηματοδότησης του έργου, τις περίπλοκες διαδικασίες αδειοδότησης, καθώς και τους κατασκευαστές στροβίλων που αγωνίζονται να επιτύχουν κερδοφορία.

Σύμφωνα με την Brinkmann, πρόκειται για σημαντικά ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν για βιώσιμη ανάπτυξη, όπως η διεξαγωγή δημοπρασιών, προκειμένου να καταστούν τα έργα ελκυστικά στους προγραμματιστές και τους επενδυτές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης