Ενέργεια

Rivian: Ρεκόρ παραδόσεων EV εκτόξευσαν την μετοχή

Rivian: Ρεκόρ παραδόσεων EV εκτόξευσαν την μετοχή
Η Rivian δήλωσε ότι παρέδωσε 12.640 οχήματα το δεύτερο τρίμηνο με σταθερή ζήτηση από τους πελάτες, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις της αγοράς, όπως μεταφέρει το  investing.com
Οι μετοχές της Rivian Automotive σημείωσαν άνοδο περισσότερο από 18% την Παρασκευή 7/7, καθώς συνέχισε το ανοδικό ράλι, αφού η κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων (EV) ανέφερε καλύτερες από τις αναμενόμενες τριμηνιαίες παραδόσεις στις αρχές αυτής της εβδομάδας, σύμφωνα με το investing.com.

Η Rivian παρέδωσε 12.640 οχήματα το δεύτερο τρίμηνο με σταθερή ζήτηση από τους πελάτες, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Αυτό το αποτέλεσμα ήταν σύμφωνο με αυτό της ηγέτη της αγοράς Tesla Inc, η οποία την Κυριακή 9/7 ανέφερε ρεκόρ τριμηνιαίων παραδόσεων οχημάτων που τροφοδοτούνται από κίνητρα όπως μειώσεις τιμών και ομοσπονδιακές πιστώσεις των ΗΠΑ.

Οι μετοχές αρκετών κατασκευαστών EV ανέβηκαν από την περασμένη εβδομάδα λόγω των προσδοκιών της αγοράς για ισχυρές τριμηνιαίες εκθέσεις παράδοσης.
Η Rivian σημείωσε ρεκόρ ημερήσιου όγκου συναλλαγών την Παρασκευή, με περισσότερες από 180 εκατομμύρια μετοχές να αλλάζουν χέρια, σύμφωνα με τη Refinitiv.

Η μετοχή είναι προς το παρόν δημοφιλής στους ιδιώτες επενδυτές, καθώς είναι η δεύτερη μετοχή με τις περισσότερες συναλλαγές μετά την Tesla στην πλατφόρμα πελατών του Fidelity και συγκαταλέγεται στις κορυφαίες τάσεις μετοχών στον ιστότοπο social media stocktwits.com.

Ξεπέρασε τις προκλήσεις

Πολλοί αναλυτές έχουν αυξήσει τους στόχους τιμών για τις μετοχές της Rivian, καθώς ο κατασκευαστής EV θεωρείται ότι έχει ξεπεράσει τις προκλήσεις της αλυσίδας παραγωγής και εφοδιασμού που περιόρισαν τις παραδόσεις.

Η μετοχή της Rivian εκτινάχθηκε στα 25,63 δολάρια την Παρασκευή, τιμή ρεκόρ για το 2023.
Έχει κερδίσει περίπου 85% τις τελευταίες οκτώ συνεδρίες και έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 40% από έτος σε έτος.

«Η πολυαναμενόμενη ιστορία επιτυχίας της Rivian ήδη εκτυλίσσεται και πιστεύουμε ότι περισσότερα καλά νέα είναι στον ορίζοντα καθώς εξετάζουμε τους επόμενους 12 έως 18 μήνες με τη Rivian», ανέφεραν οι αναλυτές της Wedbush σε ένα Σημείωμα Επενδυτών σχετικά με την αύξηση του στόχου τιμής στα 30 δολάρια από 25 δολάρια.

Στόχοι τιμής

Είκοσι τρεις χρηματιστηριακές εταιρείες της Wall Street που καλύπτουν τη Rivian κατά μέσο όρο συνιστούν την αγορά της μετοχής και έθεσαν στόχο μέσης τιμής στα 24 δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.

Οι μετοχές της Rivian εκτινάχθηκαν σε υψηλό ρεκόρ εντός της ημέρας, περίπου 179 $ ημέρες μετά την αρχική δημόσια προσφορά της εταιρείας τον Νοέμβριο του 2021, αλλά έχουν εκτοξευθεί καθώς αγωνίζεται να παραδώσει τα ηλεκτρικά της οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των φορτηγών R1T και των SUV R1S.

Η Rivian με έδρα το Irvine της Καλιφόρνια δήλωσε ότι επικεντρώνεται στην ενίσχυση της παραγωγής και επιβεβαίωσε την πρόβλεψή της να κατασκευάσει 50.000 αυτοκίνητα φέτος παρά την απόλυση του 6% των 14.000 εργαζομένων της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης