JLEN: Επενδύει 9,2 εκατ. ευρώ σε γερμανική μονάδα παραγωγής 60.000 τόνων πράσινου υδρογόνου

JLEN: Επενδύει 9,2 εκατ. ευρώ σε γερμανική μονάδα παραγωγής 60.000 τόνων πράσινου υδρογόνου
Το εργοστάσιο Lubmin θα κατασκευαστεί και θα λειτουργήσει από την HH2E και θα παράγει πράσινο υδρογόνο για τις μεταφορές και τη βιομηχανία
Η JLEN Environmental Assets Group ανακοίνωσε τη Δευτέρα 10/7 ότι θα επενδύσει έως και 9,2 εκατομμύρια ευρώ (10 εκατομμύρια δολάρια) σε μια πράσινη μονάδα παραγωγής υδρογόνου στη Γερμανία, μαζί με μια κοινοπραξία επενδυτικών κεφαλαίων και την εταιρεία ανάπτυξης καθαρής ενέργειας HH2E, σύμφωνα με το Reuters.

Ο χώρος παραγωγής βρίσκεται στο Lubmin της Γερμανίας και θα μπορεί να παράγει πάνω από 6.000 τόνους πράσινου υδρογόνου ετησίως κατά την πρώτη του φάση.
Περαιτέρω φάσεις ανάπτυξης αναμένεται να αυξήσουν την δυναμικότητα σε πάνω από 1 GW (γιγαβάτ), με την ετήσια παραγωγή να ξεπερνά τους 60.000 τόνους πράσινου υδρογόνου.

Το πράσινο υδρογόνο παράγεται με ηλεκτρόλυση νερού που τροφοδοτείται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως ο άνεμος ή η ηλιακή ενέργεια.
Διαφημίζεται ως καύσιμο που μπορεί να βοηθήσει στην απαλλαγή των βιομηχανιών και των μεταφορών με βαριές εκπομπές άνθρακα.

Το εργοστάσιο Lubmin θα κατασκευαστεί και θα λειτουργήσει από την HH2E και θα παράγει πράσινο υδρογόνο στη βιομηχανία μεταφορών και σε μεγάλης κλίμακας ενεργειακούς και βιομηχανικούς καταναλωτές, δήλωσε η JLEN.

Η τελική επενδυτική απόφαση αναμένεται τους επόμενους μήνες, με την κατασκευή του εργοστασίου να ξεκινά αμέσως μετά, πρόσθεσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης