Ενέργεια

OPEC: Η παγκόσμια ζήτηση ενέργειας θα αυξηθεί κατά 23% έως το 2045

OPEC: Η παγκόσμια ζήτηση ενέργειας θα αυξηθεί κατά 23% έως το 2045
Ο Al Ghais δήλωσε, σύμφωνα με το Reuters, ότι οι εκκλήσεις για περιορισμό ή διακοπή της χρηματοδότησης νέων πετρελαϊκών έργων ήταν μη ρεαλιστικές και παράλογες.
Η παγκόσμια ζήτηση για όλες τις μορφές ενέργειας προβλέπεται να αυξηθεί κατά 23% έως το 2045, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του OPEC Haitham al-Ghais σε διάσκεψη πετρελαίου και φυσικού αερίου της Νιγηρίας την Τρίτη 11/7 σύμφωνα με το Reuters.

Στελέχη πετρελαίου και αξιωματούχοι του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (OPEC) έχουν επανειλημμένα υποστηρίξει τη συνέχιση των επενδύσεων στο πετρέλαιο, προειδοποιώντας ότι διαφορετικά οι τιμές θα αυξηθούν.

Ο Al-Ghais είπε επίσης ότι οι εκκλήσεις για περιορισμό ή διακοπή της χρηματοδότησης νέων πετρελαϊκών έργων ήταν μη ρεαλιστικές και παράλογες.
Αναγνώρισε, ωστόσο, την ανάγκη για τεχνολογία για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων εκπομπών ορυκτών καυσίμων.

«Η παγκόσμια ζήτηση πρωτογενούς ενέργειας προβλέπεται να αυξηθεί κατά ένα σημαντικό ποσοστό 23% την περίοδο έως το 2045, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστούμε όλες τις μορφές ενέργειας», όπως είπε.

Τόνισε δε, ότι «θα χρειαστούμε καινοτόμες λύσεις όπως η χρήση και αποθήκευση δέσμευσης άνθρακα και έργα υδρογόνου εκτός από μια κυκλική οικονομία άνθρακα, η οποία έχει λάβει θετική έγκριση από την G20».

Η παγκόσμια βιομηχανία πετρελαίου χρειάζεται 12,1 τρισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις κατά την ίδια περίοδο, είπε ο Al Ghais, προσθέτοντας ότι η βιομηχανία δεν είναι σε καλό δρόμο για να φτάσει ακόμα αυτό το επίπεδο επένδυσης.

Πηγές κοντά στον OPEC ανέφεραν ότι πιθανότατα θα διατηρήσει μια αισιόδοξη άποψη για την αύξηση της ζήτησης πετρελαίου για το επόμενο έτος, όταν θα δημοσιεύσει την πρώτη προοπτική του αργότερα αυτό το μήνα, προβλέποντας επιβράδυνση από φέτος, αλλά ακόμα μια αύξηση πάνω από το μέσο όρο.

Η πρόβλεψη του OPEC για το 2024 θα είναι πιθανότατα χαμηλότερη από την ανάπτυξη που αναμένει για φέτος των 2,35 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα, ή 2,4%, ένα ασυνήθιστα υψηλό ποσοστό καθώς ο κόσμος απομακρύνεται από την πανδημία COVID-19.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης