Περιβάλλον

Π. Βαρελίδης (ΥΠΕΝ): Μεγάλο το περιβαλλοντικό όφελος από τις ΑΠΕ

Π. Βαρελίδης (ΥΠΕΝ): Μεγάλο το περιβαλλοντικό όφελος από τις ΑΠΕ
«Κλειδί» για τη γρήγορη ανάπτυξη είναι η ορθή προτεραιοποίηση των περιοχών εγκατάστασης ΑΠΕ
Σχετικά Άρθρα

Την παρέμβαση που έκανε για το περιβαλλοντικό όφελος των ΑΠΕ, σχολίασε σε δημόσιο μήνυμά του, ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, κ. Πέτρος Βαρελίδης.

Με αφορμή τη σημερινή συμμετοχή του ΥΠΕΝ στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που πραγματοποιήθηκε στις 10-12 Ιουλίου, στο Βαγιαδολίδ της Ισπανίας, ο κ. Βαρελίδης τόνισε τα εξής:

«Στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος που διοργάνωσε στο Βαγιαδολίδ η Ισπανική Προεδρία στις 10 και 11/7. Μαζί με τον Υπουργό κ. Σκυλακάκη και την Υφυπουργό κα. Σδούκου στις 11/7 για την κοινή συνέδριο Άδη με τους Υπουργούς Ενέργειας.

Στην παρέμβαση μου επεσήμανα το συνολικό περιβαλλοντικό όφελος από την υποκατάσταση των ορυκτών καυσίμων με ΑΠΕ, καθώς και την ανάγκη διασφάλισης των στόχων διατήρησης και αποκατάστασης της βιοποικιλότητας, ιδίως σε προστατευόμενες περιοχές.

Teresa Ribera, third vice president and minister for the Ecological Transition and the Demografic Challenge of Spain  and the rest of the EU Environment ministers and members of their cabinet attend during the working session in the museum of Patio Herreriano in Valladolid. Spain on 10th July 2023. Pool PEUE/Julio Muñoz


«Κλειδί» για τη γρήγορη ανάπτυξη είναι η ορθή προτεραιοποίηση των περιοχών εγκατάστασης ΑΠΕ (π.χ. έμφαση σε υποβαθμισμένα εδάφη, όπως εξαντλημένα λιγνιτορυχεία και εγκαταλελειμμένοι βιομηχανικοί χώροι), η ενδελεχής μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και η εκτενής δημόσια διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες.

Φυσικά, στο περιθώριο της συνάντησης είχα να δω και πολλούς φίλους από άλλα κράτη μέλη. Οι προσωπικές  σχέσεις βοηθούν πάντα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης