Περιβάλλον

Ην. Βασίλειο: Τα περιστατικά ρύπανσης υδάτων παραμένουν σε «απαράδεκτα υψηλά» επίπεδα

Ην. Βασίλειο: Τα περιστατικά ρύπανσης υδάτων παραμένουν σε «απαράδεκτα υψηλά» επίπεδα

Τα συνολικά περιστατικά ρύπανσης από αποχέτευση και ύδρευση ανήλθαν σε 2.026 πέρυσι, το υψηλότερο από το 2019

 

Η Βρετανία είχε λιγότερα σοβαρά περιστατικά ρύπανσης των υδάτων το 2022 σε σχέση με το προηγούμενο έτος, αλλά ο αριθμός παραμένει «απαράδεκτα υψηλός», ανέφερε η κυβερνητική Υπηρεσία Περιβάλλοντος στην ετήσια έκθεσή της την Τετάρτη.

Οι εταιρείες ύδρευσης στη Βρετανία έχουν αντιμετωπίσει έντονη κριτική για τις εκλύσεις ακατέργαστων λυμάτων που έχουν οδηγήσει στην κακή ποιότητα των ποταμών και των παραλιών, ενώ οι μεγάλες πληρωμές στους μετόχους τους έχουν επίσης πυροδοτήσει την οργή του κοινού.
«Αν και υπήρξαν κάποιες μέτριες βελτιώσεις, είναι απαράδεκτο να εξακολουθούμε να βλέπουμε αυτό το επίπεδο ρύπανσης», δήλωσε ο πρόεδρος της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος Άλαν Λόβελ.
"Έχουμε δει μια ξεχωριστή αλλαγή κουλτούρας από τη βιομηχανία νερού τους τελευταίους μήνες και αυτό είναι ευπρόσδεκτο - αλλά αυτό πρέπει να μεταφραστεί σε βαθιά, μακροπρόθεσμη αλλαγή."

Τα σοβαρά περιστατικά ρύπανσης μειώθηκαν από 62 το 2021 σε 44 πέρυσι, με περισσότερα από τα μισά να προέρχονται από τα περιουσιακά στοιχεία των Thames Water και Anglian Water, τα οποία έχουν αντιμετωπίσει και τα δύο πρόστιμα από τον οργανισμό, αναφέρει η έκθεση.

Ωστόσο, τα συνολικά περιστατικά ρύπανσης από αποχέτευση και ύδρευση ανήλθαν σε 2.026 πέρυσι, το υψηλότερο από το 2019.

Πρόληψη

Η Thames Water, η οποία επίσης αντιμετωπίζει μια κρίση χρέους, αναγνωρίζει ότι οι προσπάθειές της για την πρόληψη περιστατικών ρύπανσης «ακόμα δεν είναι αρκετά καλές», δήλωσε εκπρόσωπος του μεγαλύτερου προμηθευτή νερού της Βρετανίας.

«Έχουμε σχέδια να αναβαθμίσουμε πάνω από 250 από τα έργα επεξεργασίας λυμάτων μας και προσπαθούμε καθημερινά να μειώσουμε την απόρριψη μη επεξεργασμένων λυμάτων στα ποτάμια μας», είπε ο εκπρόσωπος.

Ένας εκπρόσωπος της Anglian Water είπε ότι η εταιρεία αποδέχεται «πλήρως» ότι η απόδοσή της πρέπει να βελτιωθεί και επικεντρώνεται στην εφαρμογή του σχεδίου μείωσης των περιστατικών ρύπανσης.

Νωρίτερα την Τετάρτη, η κυβέρνηση είπε ότι θα καταργήσει το τρέχον όριο των 250.000 λιρών (324.875 $) στα πρόστιμα που μπορούν να επιβληθούν σε ρυπαίνοντες, σε αλλαγές που θα επιτρέψουν στις περιβαλλοντικές ρυθμιστικές αρχές να επιβάλλουν μέτρα επιβολής πιο γρήγορα και με χαμηλότερο κόστος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης