Όταν κάποιοι θα αγγίζουν στόχους ΑΠΕ το 2030, η Κίνα θα... ανακυκλώνει 1,5 τόνους φ.β.

Όταν κάποιοι θα αγγίζουν στόχους ΑΠΕ το 2030, η Κίνα θα... ανακυκλώνει 1,5 τόνους φ.β.
Το Πεκίνο θα βρεθεί αντιμέτωπο με τη μαζική απόσυρση φωτοβολταϊκών πάνελ μέσα στα επόμενα χρόνια σύμφωνα με το Xinhua
Η Κίνα, που έχει την πρώτη θέση παγκοσμίως στην παραγωγή αλλά και στη χρήση φωτοβολταϊκών πάνελ, θα αντιμετωπίσει θέμα με τη μαζική απόσυρσή τους, καθώς έχουν ένα χρονικό πλαίσιο χρήσης περίπου 25 ετών, όπως μεταφέρει το Xinhua.

Η κινεζική βιομηχανία παραγωγής φωτοβολταϊκών πάνελ, αλλά και ερευνητές στον αναφερόμενο τομέα, εργάζονται προκειμένου να βρουν βιώσιμες και οικονομικές λύσεις για την ανακύκλωση των δεκάδων εκατομμυρίων τόνων των φωτοβολταϊκών πάνελ που θα αποσυρθούν από την παραγωγική χρήση τους.

Η Διεθνής Υπηρεσία Ανανεώσιμης Ενέργειας (IREA) προειδοποιεί ότι κατά την περίοδο που θα αποσυρθεί η πρώτη παρτίδα φωτοβολταϊκών πάνελ, η Κίνα θα αρχίσει να συγκεντρώνει μεγάλες ποσότητες αποσυρόμενων φωτοβολταϊκών διατάξεων από το 2025 και μετά.

Το 2030, τα φωτοβολταϊκά πάνελ που θα έχουν αποσυρθεί αναμένεται να φτάσουν περίπου τα 8 εκατομμύρια τόνους σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ ο όγκος αυτός των αποσυρόμενων πάνελ θα αυξηθεί στα 80 εκατομμύρια τόνους το 2050.

Η Κίνα από πλευράς της θα πρέπει να ανακυκλώσει 1,5 εκατομμύρια τόνους το 2030 και περίπου 20 εκατομμύρια τόνους το 2050.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης