Ενέργεια

Η Exxon εξαγοράζει την Denbury για 4,9 δισεκ. δολάρια

Η Exxon εξαγοράζει την Denbury για 4,9 δισεκ. δολάρια
Η εξαγορά της Exxon περιλαμβάνει επίσης τις δραστηριότητες πετρελαίου και φυσικού αερίου της Denbury's Gulf Coast και Rocky Mountain, σύμφωνα με το Reuters
Η Exxon Mobil Corp δήλωσε την Πέμπτη 13/7 ότι εξαγοράζει την Denbury Inc σε μια συναλλαγή συνολικής αξίας 4,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δίνοντας στο πετρέλαιο σημαντική πρόσβαση στο μεγαλύτερο δίκτυο αγωγών διοξειδίου του άνθρακα στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως αναφέρει το Reuters.

Η Denbury με έδρα το Plano του Τέξας ειδικεύεται στη χρήση διοξειδίου του άνθρακα για την εξαγωγή πετρελαίου από παλιά πηγάδια και επομένως θεωρείται ελκυστικό πλεονέκτημα για τις μεγάλες εταιρείες πετρελαίου και άλλες ενεργειακές εταιρείες μεγάλης κεφαλαιοποίησης που αρχίζουν να κάνουν μεγαλύτερα στοιχήματα στην περιβαλλοντική, κοινωνική και εταιρική διακυβέρνηση (ESG) στρατηγική.

Η Exxon, ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου των ΗΠΑ, στοχεύει να μειώσει τις λειτουργικές εκπομπές της έως το 2050 και σχεδιάζει να αναπτύξει τεχνολογίες που δεν είναι εμπορικές επί του παρόντος, όπως η δέσμευση και αποθήκευση άνθρακα, η ισχύς υδρογόνου και τα βιοκαύσιμα από φύκια.

Η εξαγορά της Exxon περιλαμβάνει επίσης τις δραστηριότητες πετρελαίου και φυσικού αερίου της Denbury's Gulf Coast και Rocky Mountain.

«Η απόκτηση της Denbury αντανακλά την αποφασιστικότητά μας να αναπτύξουμε κερδοφόρα την επιχείρησή μας στις λύσεις χαμηλών εκπομπών άνθρακα, εξυπηρετώντας μια σειρά από βιομηχανίες που είναι δύσκολο να απανθρακοποιηθούν με μια ολοκληρωμένη προσφορά δέσμευσης και δέσμευσης άνθρακα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Exxon, Darren Woods.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, οι μέτοχοι της Denbury θα λάμβαναν 0,84 μετοχές της Exxon για κάθε μετοχή της Denbury που κατέχουν.
Η Denbury βγήκε από τη χρεοκοπία τον Σεπτέμβριο του 2020 και η μετοχή της έχει σχεδόν πενταπλασιαστεί από τότε.

Η συμφωνία, που αναμένεται να κλείσει το τέταρτο τρίμηνο, αντιπροσωπεύει premium 1,9% σε σχέση με το τελευταίο κλείσιμο της Denbury, σύμφωνα με τον υπολογισμό του Reuters. Οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο περίπου 1% στα 88,35 δολάρια στις προκαταρκτικές συναλλαγές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης