Διεθνή

Τουρκικά ΜΜΕ: Σε 3-4 μήνες θα ξέρουμε τι θα γίνει με τα F-16

Τουρκικά ΜΜΕ: Σε 3-4 μήνες θα ξέρουμε τι θα γίνει με τα F-16
Οι Τούρκοι αναφέρουν ότι σε ότι αφορά τα μαχητικά αεροσκάφη, ο Μπομπ Μενέντεζ είναι αυτός που θα κρίνει το μέλλον τους

Τον απολογισμό της Τουρκίας και της παρουσίας του Ταγπί Ερντογάν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους κάνουν τα τουρκικά ΜΜΕ, τα οποία επικεντρώνουν τις αναλύσεις τους στο τι θα γίνει με τα F-16. 

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, οι Τούρκοι αναφέρουν ότι σε ότι αφορά τα μαχητικά αεροσκάφη, ο Μπομπ Μενέντεζ είναι αυτός που θα κρίνει το μέλλον τους, ενώ αναλύουν ότι για να δοθεί το «πράσινο φως», θα πρέπει να ολοκληρωθεί και η διαδικασία ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. 

Ο ανταποκριτής του HaberTurk, Αλί Τσινάρ αναφέρει: Το ζήτημα με τα F-16 είναι το πότε θα στείλει το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ το αίτημα του στο Κογκρέσο. Αυτό θα το κάνει σε μια εβδομάδα; Σε ένα μήνα. Όμως αξιωματούχοι σχολιάζουν πως αυτό μπορεί να συμβεί παράλληλα με τη διαδικασία ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και την έγκριση του από το τουρκικό Κοινοβούλιο. Θα δούμε το χρονοδιάγραμμα. Αλλά το πρώτο βήμα θα είναι η αποστολή του αιτήματος στο Κογκρέσο. Το δεύτερο βήμα θα είναι να μην βγάλει προβλήματα  ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων του Κογκρέσου Μπομπ Μενέντεζ . Είναι σημαντικό που ο Μενέντεζ είπε πως είναι σε επικοινωνία με τον Μπάιντεν Δεν είπε ᾽᾽είμαι αρνητικός᾽. Αυτό ήταν θετικό. Αυτό που καταλαβαίνουμε εντός 3-4 μηνών το θέμα των F-16 θα δούμε πως θα προχωρήσει».

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια
www.worldenergynews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης