Ενέργεια

Chevron: Γιατί απορρίπτει την κατασκευή εγχώριας μονάδας εξαγωγών LNG

Chevron: Γιατί απορρίπτει την κατασκευή εγχώριας μονάδας εξαγωγών LNG
Οι σημαντικές συμφωνίες της Chevron

Εξοικειωμένη με την αγορά υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από τις ΗΠΑ σε μακροπρόθεσμη βάση, αισθάνεται η Chevron σε σύγκριση με την κατασκευή της δικής της εγχώριας εγκατάστασης εξαγωγών στις ΗΠΑ, δήλωσε ο Freeman Shaheen, επικεφαλής της εταιρείας.

Σύμφωνα με το Reuters, ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου των ΗΠΑ τον Ιούνιο του 2022 υπέγραψε συμφωνίες με τους κατασκευαστές LNG Cheniere Energy και Venture Global LNG για συνδυασμένους 4 εκατομμύρια τόνους ετησίως (MTPA). Οι συμφωνίες θα της δώσουν περισσότερο αέριο και θα διαφοροποιήσουν τον κίνδυνο.

Παράλληλα, η Chevron κατέχει μερίδια σε έργα LNG στην Αγκόλα της Αυστραλίας και έχει προχωρήσει τα πρώτα βήματα με τους εταίρους για να προωθήσει ένα πλωτό έργο LNG στα ανοικτά των ακτών του Ισραήλ που θα επεξεργάζεται αέριο από το κοίτασμα Λεβιάθαν.

Το σκεπτικό της Chevron

Καθώς η παραγωγή της Chevron στο Permian έχει αυξηθεί, έπρεπε να αποφασίσει πόση παραγωγή φυσικού αερίου θα παραμείνει στις ΗΠΑ και πόση ποσότητα θα πρέπει να εξαχθεί, είπε ο Shaheen. Επέλεξε να μην κατασκευάσει τερματικό εξαγωγών στις ΗΠΑ, όπου πολλά μεγάλα τέρμιναλς βρίσκονται ήδη υπό κατασκευή. Η εταιρεία έπρεπε να εξισορροπήσει τις επενδύσεις που απαιτούνταν για την κατασκευή μιας εγκατάστασης LNG στις ΗΠΑ έναντι περισσότερων γεωτρήσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Permian ή επενδύσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, την Αργεντινή ή τη Δυτική Αφρική, είπε ο Shaheen.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης