Επικαιρότητα

Σε συναγερμό η πολιτική ηγεσία για τις πυρκαγιές

Σε συναγερμό η πολιτική ηγεσία για τις πυρκαγιές
Από τα πρώτα λεπτά ο πρωθυπουργός είχε συνεχή επικοινωνία και αναλυτική και λεπτομερή ενημέρωση για όλα τα πύρινα μέτωπα και την εξέλιξή τους

Σε κατάσταση συναγερμού τελεί η κυβέρνηση και όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία από την πρώτη στιγμή, που ξέσπασαν όλα τα πύρινα μέτωπα με αλλεπάλληλες συσκέψεις και έκτακτα μέτρα για το συντονισμό και την αντιμετώπιση της έκρυθμης κατάσταση που προκάλεσαν οι πυρκαγιές στις περιοχές που έπληξαν.

Από τα πρώτα λεπτά ο πρωθυπουργός, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής Ε.Ε., Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής, είχε συνεχή επικοινωνία και αναλυτική και λεπτομερή ενημέρωση για όλα τα πύρινα μέτωπα και την εξέλιξή τους, από τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια.

Προσερχόμενος στη Σύνοδο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με δηλώσεις του διαβεβαίωσε πως η καταγραφή των ζημιών θα γίνει άμεσα από την πλευρά της Πολιτείας, αναφερόμενες στις μάχες με τις φλόγες σε Σαρωνίδα, Λουτράκι και Δερβενοχώρια.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, "θέλω να ζητήσω από τους συμπολίτες μας να υπακούουν στις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας. Το πρώτο μας μέλημα, πάντα, είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, ακολουθεί η προστασία της περιουσίας και του φυσικού μας περιβάλλοντος. Γι' αυτό και είναι πάρα πολύ σημαντικό οι εκκενώσεις οι οποίες διατάσσονται από την Πολιτική Προστασία να υλοποιούνται με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα".

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης