LevelTen Energy: Σε σταθερή πορεία οι τιμές συμβολαίων ηλιακής ενέργειας στις ΗΠΑ

LevelTen Energy: Σε σταθερή πορεία οι τιμές συμβολαίων ηλιακής ενέργειας στις ΗΠΑ
«Στα πάνω της» η αιολική ενέργεια

Οι τιμές των συμβολαίων ηλιακής ενέργειας στις ΗΠΑ κατέγραψαν την πρώτη τριμηνιαία πτώση τους σε περισσότερα από τρία χρόνια, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε χθες (17/7), καθώς οι προκλήσεις για την εξασφάλιση προμηθειών πάνελ αμβλύνθηκαν και τα έργα απολάμβαναν ισχυρή ζήτηση συνδεδεμένη με τον νόμο ορόσημο για την κλιματική αλλαγή του προέδρου Joe Biden.

Η πτώση 1% το δεύτερο τρίμηνο από το πρώτο τρίμηνο, αν και μικρή, σηματοδοτεί μια πιθανή καμπή για έναν κλάδο που αντιμετωπίζει διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα, τον πληθωρισμό και την απειλή των εισαγωγικών δασμών από το 2020, σύμφωνα με τη LevelTen Energy, η οποία παρακολουθεί τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. ενεργειακές συμφωνίες. Ωστόσο, σύμφωνα με τη Gia Clark, διευθυντικό στέλεχος της LevelTen, «η μείωση είναι ασήμαντη, αλλά δεν γίνεται να μην ληφθεί υπόψη».

Σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, οι τιμές ηλιακής ενέργειας αυξήθηκαν κατά 25%. Ο δείκτης του LevelTen βασίζεται στις τιμές που προσφέρουν στους πελάτες οι προγραμματιστές έργων για συμφωνίες αγοράς ενέργειας ή PPA.

Έχει πέραση η αιολική ενέργεια

Σε έντονη αντίθεση με την ηλιακή, οι τιμές της αιολικής ενέργειας αυξήθηκαν κατά 13% κατά τη διάρκεια της περιόδου. Η ζήτηση για αιολική ενέργεια είναι μεγάλη, είπε η Clark, αλλά τα έργα είναι δύσκολο να αναπτυχθούν λόγω των μακρών διαδικασιών αδειοδότησης και του υψηλού κόστους για τη σύνδεση των εγκαταστάσεων με το δίκτυο.

Στην αγορά Midcontinent Independent System Operator (MISO), η οποία περιλαμβάνει 15 πολιτείες στο μέσο της χώρας, οι τιμές του ανέμου αυξήθηκαν κατά 24%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης