Διεθνή

Οι Ρώσοι σφυροκοπούν Οδησσό, Kharkiv μετά την επίθεση στην Κριμαία

Οι Ρώσοι σφυροκοπούν Οδησσό, Kharkiv μετά την επίθεση στην Κριμαία
Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι επιθέσεις στην Οδησσό είχαν ως στόχο να πληγούν εγκαταστάσεις, όπου και προετοιμάζονταν τρομοκρατικές επιθέσεις κατά της Ρωσίας
(Συνεχές upd)Σε μπαράζ επιθέσεων εναντίον περιοχών της ανατολικής και νότιας Ουκρανίας και πόλεων, όπως η Οδησσός, το Mykolaiv και το Kharkiv προχώρησαν από τις πρώτες πρωινές ώρες οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις σε απάντηση της χθεσινής επίθεσης στη γέφυρα της Κριμαίας που είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν για ακόμα μια φορά σοβαρές υλικές ζημιές στο οδικό της τμήμα.

Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι επιθέσεις αυτές είχαν ως στόχο να πληγούν εγκαταστάσεις, όπου και προετοιμάζονταν τρομοκρατικές επιθέσεις κατά της Ρωσίας.

«Απόψε, οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας πραγματοποίησαν ομαδικό χτύπημα αντιποίνων με όπλα υψηλής ακρίβειας σε εγκαταστάσεις όπου προετοιμάζονταν τρομοκρατικές επιθέσεις κατά της Ρωσίας με την χρήση μη επανδρωμένων σκαφών, όπως επίσης και σε ένα ναυπηγείο κοντά στην Οδησσό» ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, Igor Konashenkov.

Επιπλέον, ο Konashenkov είπε ότι χτυπήθηκαν αποθήκες καυσίμων συνολικού όγκου περίπου 70.000 τόνων στις περιοχές του Mykolaiv και της Οδησσού.
«Όλοι οι στόχοι που είχαν προγραμματιστεί, επλήγησαν.

Καταγράφηκαν επίσης πυρκαγιές και εκρήξεις στις κατεστραμμένες υποδομές» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Αν και η κυκλοφορία των οχημάτων έχει αποκατασταθεί μερικώς, μια και αυτά κινούνται στη μια λωρίδα κυκλοφορίας της γέφυρας, οι Ρώσοι ανακοίνωσαν πως τα ξημερώματα κατέρριψαν ή αναχαίτισαν μέσω ηλεκτρονικού πολέμου, τουλάχιστον 28 ουκρανικά drones που είχαν στόχους στην Κριμαία.

Παράλληλα, εξαπέλυσαν μια μαζική επίθεση με drones σε μια σειρά από επαρχίες της νότιας και ανατολικής Ουκρανίας όπως στο Mykolaiv, στο Donetsk, στην Kherson, στη Zaporizhia και στο Dnipropetrovsk αλλά και με βαλλιστικούς πυραύλους κατά των περιοχών των Poltava, Cherkasy, Dnipropetrovsk, Kharkiv and Kirovohrad.

Και ενώ οι Ρώσοι εξακολουθούν να εξαπολύουν συνεχείς πυραυλικές επιθέσεις, πυκνώνουν οι αναφορές που λένε πως οι ΗΠΑ και η Δύση ξεμένουν από όπλα και δεν μπορούν να ανταποκριθούν και να καλύψουν τον ρυθμό με τον οποίο οι Ουκρανοί χρησιμοποιούν τα πυρομαχικά πυροβολικού.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης