Ενέργεια

Bloomberg: Οι εξαγωγές ρωσικού αργού υποχώρησαν σε χαμηλό έξι μηνών τον Ιούλιο

Bloomberg: Οι εξαγωγές ρωσικού αργού υποχώρησαν σε χαμηλό έξι μηνών τον Ιούλιο
Οι εξαγωγές αργού πετρελαίου της Ρωσίας δια θαλάσσης μειώθηκαν στα 3,1 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd), σύμφωνα με το oil price
Οι αποστολές ρωσικού αργού πετρελαίου συνεχίζουν να δείχνουν σημάδια περικοπών καθώς οι θαλάσσιες εξαγωγές έπεσαν σε χαμηλό έξι μηνών τις τέσσερις εβδομάδες έως τις 16 Ιουλίου, σύμφωνα με στοιχεία παρακολούθησης δεξαμενόπλοιων από το Bloomberg.

Οι εξαγωγές αργού πετρελαίου της Ρωσίας δια θαλάσσης μειώθηκαν στα 3,1 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) σε μέση βάση τεσσάρων εβδομάδων τις τέσσερις εβδομάδες έως τις 16 Ιουλίου, μειωμένες κατά 105.000 bpd από τον μέσο όρο των τεσσάρων εβδομάδων στις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες έως τις 9 Ιουλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρει ο Julian Lee του Bloomberg.

Την εβδομάδα έως τις 9 Ιουλίου, οι αποστολές αργού στη Ρωσία άρχισαν να παρουσιάζουν τα πρώτα σημάδια πτώσης καθώς έπεσαν, για πρώτη φορά, κάτω από τα επίπεδα από τον Φεβρουάριο, τη βάση για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου της Ρωσίας κατά 500.000 bpd που η Μόσχα λέει ότι ξεκίνησε τον Μάρτιο. 

Οι εξαγωγές ρωσικού αργού πετρελαίου δια θαλάσσης μειώθηκαν κατά 205.000 bpd στα 3,21 εκατομμύρια bpd σε μέση βάση τεσσάρων εβδομάδων τις τέσσερις εβδομάδες έως τις 9 Ιουλίου.
Τις τέσσερις εβδομάδες έως τις 16 Ιουλίου, οι αποστολές μειώθηκαν περαιτέρω, στα 3,1 εκατομμύρια bpd, που ήταν 270.000 bpd κάτω από το επίπεδο για τις τέσσερις εβδομάδες του Φεβρουαρίου.

Σε σύγκριση με το πρόσφατο υψηλό των τεσσάρων εβδομάδων έως τις 14 Μαΐου, οι ρωσικές θαλάσσιες εξαγωγές αργού ήταν 780.000 bpd χαμηλότερες την περίοδο τεσσάρων εβδομάδων έως τις 16 Ιουλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

Στις αρχές Ιουλίου, η Ρωσία δήλωσε ότι θα μειώσει τις εξαγωγές αργού πετρελαίου κατά 500.000 bpd τον Αύγουστο σε μια προσπάθεια να διασφαλίσει μια ισορροπημένη αγορά και η μείωση των εξαγωγών θα προέλθει από μια περαιτέρω μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 500.000 bpd.

Τα στοιχεία παρακολούθησης πλοίων υποδηλώνουν ότι η Ρωσία έχει αρχίσει να μειώνει την προσφορά στην αγορά.

Η Ρωσία θα μπορούσε να εκπληρώσει τουλάχιστον ένα μέρος της δέσμευσής της να μειώσει τις εξαγωγές πετρελαίου τον επόμενο μήνα, καθώς τα δυτικά λιμάνια της σχεδιάζονται να αποστέλλουν έως και 200.000 bpd χαμηλότερους όγκους αργού τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον Ιούλιο, ανέφερε αποκλειστικά το Reuters την Παρασκευή, επικαλούμενο πηγές με γνώση της εξαγωγής. σχέδια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης