Επικαιρότητα

Στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στις 11:30 ο πρωθυπουργός

Στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στις 11:30 ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ενημερωθεί για την εξέλιξη των πυρκαγιών

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στις 11:30 στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων της Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη των πυρκαγιών.

Οι πρώτες εκτιμήσεις στο κυβερνητικό επιτελείο είναι πως ο κρατικός μηχανισμός έκανε και εξακολουθεί να κάνει με αυταπάρνηση το καλύτερο δυνατό για να ανταποκριθεί στις συνθήκες κρίσης που προκάλεσαν οι μεγάλες πυρκαγιές που μαίνονται, σημειώνοντας την άμεση κινητοποίηση όλων από την πρώτη στιγμή, ενώ παράλληλα εκτιμάται ότι υπήρξε ο κατάλληλος συντονισμός για την αντιμετώπιση των πολλών και ταυτόχρονων εστιών.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι φέτος εγκαίρως είχε εκπονηθεί συγκεκριμένο σχέδιο για την φετινή αντιπυρική περίοδο, έχοντας διατεθεί στην ώρα τους και αυξημένα σε σχέση με άλλες χρονιές, κονδύλια στους δήμους για καθαρισμό και πυροπροστασία, ενώ αυξημένα είναι τόσο τα οχήματα που είναι στη διάθεση της πυρόσβεσης, όσο τα εναέρια μέσα, εθνικά και μισθωμένα, που βρίσκονται ανά την επικράτεια.

Σε κάθε περίπτωση απόλυτη προτεραιότητα για όλο τον κρατικό μηχανισμό είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, όπως άλλωστε τόνισε εμφατικά και ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες, απ ' όπου επέστρεψε χθες το απόγευμα εσπευσμένα λόγων των εξελίξεων, κατά τις πρώτες του δηλώσεις μετά την εκδήλωση των πυρκαγιών. Επέμεινε ιδιαίτερα στις εκκλήσεις προς τους πολίτες να υπακούουν στις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, λέγοντας ότι “το πρώτο μας μέλημα, πάντα, είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, ακολουθεί η προστασία της περιουσίας και του φυσικού μας περιβάλλοντος”.

Η ανακούφιση των πληγέντων επίσης είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές καθώς ήδη στις περιοχές που αντιμετωπίστηκαν οι φωτιές ήδη άρχισε η καταγραφή των ζημιών, ώστε να προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς και οι αποζημιώσεις των πληγέντων, όπως διαβεβαίωσε άλλωστε και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης