Παρενέργειες

Μέσα σε μια ημέρα η DG Comp ενέκρινε σχήματα κρατικών ενισχύσεων 3 δις ευρώ

Μέσα σε μια ημέρα η DG Comp ενέκρινε σχήματα κρατικών ενισχύσεων 3 δις ευρώ

Η έγκριση κρατικών ενισχύσεων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού φαίνεται ότι είναι μια εξαιρετικά εύκολη υπόθεση όταν πρόκειται για την… Γερμανία, τη Γαλλία, άντε και λίγο την Ιταλία.
Μέσα σε μια ημέρα λοιπόν, χθες η DG Comp ενέκρινε σχήματα κρατικών ενισχύσεων της τάξεως των 3 δις ευρώ.

Συγκεκριμένα ενέκρινε γερμανικό μηχανισμό άμεσης επιχορήγησης ύψους 550 εκατ. ευρώ που υπό όρους θα φθάσουν το 1,45 δις. ευρώ για τη στήριξη της ThyssenKrupp Steel Europe προκειμένου να παράγει «πράσινο» χάλυβα και να επιταχύνει την απορρόφηση «πράσινου» υδρογόνου.

Επίσης ενέκρινε γαλλικό μηχανισμό ύψους 850 εκατ. ευρώ για τη στήριξη της Arcelor Mittal France στην προσπάθεια μείωσης των εκπομπών CO2 κατά την παραγωγή χάλυβα.

Όπως υποστηρίζει η DGComp το μέτρο θα συμβάλει στην επίτευξη των στόχων της στρατηγικής της ΕΕ για το υδρογόνο και την «πράσινη» μετάβαση συμβάλλοντας παράλληλα στον τερματισμό της εξάρτησης από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα.

Και για να μην παραπονούνται και οι Ιταλοί η Επιτροπή ενέκρινε, τη χορήγηση από το RRF 89,5 εκατ. ευρώ για την υποστήριξη της επέκτασης του εργοστασίου ηλιακών πάνελ της 3Sun στην Κατάνια της Σικελίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης