Ενέργεια

Chevron: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα καθαρά κέρδη β' τριμήνου σε 6 δισ. δολ.

Chevron: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα καθαρά κέρδη β' τριμήνου σε 6 δισ. δολ.
Η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου της Chevron στη λεκάνη Permian, το κορυφαίο κοίτασμα σχιστόλιθου των ΗΠΑ, έφτασε τα 772.000 βαρέλια την ημέρα.
Τα κέρδη του β' τριμήνου της Chevron Corp ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της Wall Street, δήλωσε η εταιρεία την Κυριακή 23/7, και ο διευθύνων σύμβουλος Michael Wirth σηματοδότησε επίσης ότι η υπ' αριθμόν δύο αμερικανική εταιρεία πετρελαίου παραμένει ανοιχτή σε περισσότερες εξαγορές και σε αύξηση των διανομών των μετόχων φέτος.

Σε μια σπάνια προεπισκόπηση των αποτελεσμάτων της που συνέπεσε με την ανακοινωθείσα συνταξιοδότηση του επικεφαλής των οικονομικών της, η Chevron αποκάλυψε καθαρά κέρδη 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου με τα πλήρη αποτελέσματα να ανακοινώνονται την Παρασκευή 28/7.

Ενώ αυτό το κέρδος είναι σχεδόν το ήμισυ του κέρδους ρεκόρ την ίδια περίοδο πέρυσι, τα προσαρμοσμένα κέρδη 3,08 δολαρίων ανά μετοχή ξεπέρασαν τη συναινετική εκτίμηση της Wall Street για 2,97 δολάρια ανά μετοχή.
«Το περιβάλλον των μακροοικονομικών τιμών έχει αμβλυνθεί λίγο σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο», δήλωσε ο Wirth σε συνέντευξή του, περιγράφοντας τις αλλαγές στην οικονομική και λειτουργική εκτελεστική ομάδα της εταιρείας.

«Είναι ακόμα ένα δυνατό τέταρτο».

«Είχαμε υψηλά επίπεδα λειτουργικής απόδοσης (και) πολύ, πολύ λίγο απρογραμμάτιστο χρόνο διακοπής λειτουργίας σε όλο το χαρτοφυλάκιό μας», είπε ο Wirth.
Η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου της Chevron στη λεκάνη Permian, το κορυφαίο κοίτασμα σχιστόλιθου των ΗΠΑ, έφτασε τα 772.000 βαρέλια την ημέρα.

Ο όγκος ήταν "το υψηλότερο τρίμηνο που είχαμε ποτέ στο Permian και 10% σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο πέρυσι", δήλωσε ο Wirth.
Το έργο επέκτασης της εταιρείας στο Καζακστάν «συνεχίζει να είναι εντός χρονοδιαγράμματος και προϋπολογισμού», πρόσθεσε.

Ο Wirth σηματοδότησε ότι η εταιρεία είναι ακόμα ανοιχτή σε συμφωνίες συγχωνεύσεων και εξαγορών και σε αυξανόμενες διανομές μετόχων.
«Έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε και τα δύο», είπε ο Wirth χωρίς να χρειάζεται να ανταλλάξουμε το ένα με το άλλο».

Η εταιρεία νωρίτερα φέτος συμφώνησε να εξαγοράσει την PDC Energy έναντι 7,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά και απέκτησε χρέος με την συμφωνία να αναμένεται να κλείσει τον επόμενο μήνα
«Θα ανεβούμε σε περίπου 400.000 βαρέλια την ημέρα στη λεκάνη DJ, που είναι περίπου διπλάσιο από αυτό που είναι σήμερα, όταν κλείσει η συμφωνία», είπε ο Wirth.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης