Η Octopus Energy θα επενδύσει 20 δισ. δολ. στην υπεράκτια αιολική ενέργεια

Η Octopus Energy θα επενδύσει 20 δισ. δολ. στην υπεράκτια αιολική ενέργεια

Η Βρετανία διαθέτει 11 GW υπεράκτιας αιολικής ισχύος

 

Η Octopus Energy Generation, επενδυτής στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, σχεδιάζει να επενδύσει 20 δισεκατομμύρια δολάρια στην υπεράκτια αιολική ενέργεια έως το 2030, με στόχο την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας και τη μείωση της εξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα, ανακοίνωσε τη Δευτέρα.

Η εταιρεία, μέρος του Octopus Energy Group, είπε ότι η επένδυση θα παράγει 12 γιγαβάτ (GW) ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές κάθε χρόνο, αρκετή για να τροφοδοτήσει 10 εκατομμύρια σπίτια ενώ θα στοχεύει έργα σε όλο τον κόσμο, με έμφαση στην Ευρώπη.

«Η υπεράκτια αιολική ενέργεια έχει ήδη μεταμορφώσει γρήγορα το ενεργειακό σύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου και είμαστε απίστευτα ενθουσιασμένοι για τις δυνατότητες για αυτήν την τεχνολογία παγκοσμίως», δήλωσε η Zoisa North-Bond, Διευθύνων Σύμβουλος της Octopus Energy Generation.

«Ο υπεράκτιος άνεμος αναμφίβολα θα συνεχίσει να παίζει ένα κεντρικό ρόλο για την επίτευξη του καθαρού μηδενός, την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας και τη μείωση των λογαριασμών», πρόσθεσε, χωρίς να πει πώς η Octopus θα συγκεντρώσει τα κεφάλαια για την επένδυση.

Αύξηση κόστους

Η ανακοίνωση έρχεται μέρες αφότου η σουηδική εταιρεία Vattenfall δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα σταματήσει την ανάπτυξη του υπεράκτιου αιολικού της έργου στο βρετανικό Norfolk Boreas λόγω του αυξανόμενου κόστους και προειδοποίησε ότι η Βρετανία μπορεί να δυσκολευτεί να επιτύχει τους στόχους της αιολικής ενέργειας χωρίς βελτιωμένα κίνητρα.

Η Βρετανία διαθέτει 11 GW υπεράκτιας αιολικής ισχύος και η κυβέρνηση σχεδιάζει να επισπεύσει τις εγκρίσεις σχεδιασμού για υπεράκτια αιολικά πάρκα.

Η Octopus Energy Generation εισήλθε για πρώτη φορά στην αγορά των υπεράκτιων αιολικών πάρκων πέρυσι και έκτοτε έχει κάνει πέντε υπεράκτιες συμφωνίες, συνολικού ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Διαχειρίζεται έργα πράσινης ενέργειας αξίας 7,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης